Vita stir-fry cu orez basmati

Postat de mirciss25 in Vita
3 Noi 2014 | 4613 vizualizari
Vita stir-fry cu orez basmati

Habar nu am cum sa numesc rețeta asta, altfel decât vita stir-fry. In primul rand este făcuta din mai multe rețete încercate de mine. Prima data când am mâncat vita la un restaurant chinezesc a fost într-un mare fel, în principiu ca aceasta rețeta. De 2 ani încoace tot încerc sa o reproduc, și uite ca am reușit. A durat mult pana am făcut cunostinta cu sosul de soia, sosul de stridii, de peste, mixul chinezesc de 5 condimente, s.a.m.d.

Ingrediente

  • 3-400 g vita ( cat mai slaba )
  • 1 cana orez basmati
  • 1-2 ardei ( eu prefer rosu capia, pentru ca este un pic mai dulce )
  • 1 morcov mediu
  • 1 mana de păstăi de mazăre verzi (dacă nu găsiți,i puteți pune fasole verde, merge la fel de bine)
  • 1 ceapa medie coriandru verde sau pătrunjel
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 2 cm de ghimbir
  • 3-4 caței usturoi
  • 75 ml sos de soia ( recomand sa cumpărați unul de calitate, altfel gustul va fi oribil)
  • 1 lingura sos stridii
  • 2 linguri sos peste o lingura zahar brun
  • 1/2 lingurița de fulgi de ardei iute uscat
  • 1 lingurița ulei susan
  • 2-3 linguri ulei vegetal

Mod de preparare

Prima data se toaca vita fâșii/feliuțe subțiri de circa 2-3mm și maxim 3-4cm lungime.

Ardeiul se taie în pătrate mari, ceapa se taie pe jumătate, după care fiecare jumătate în alte 4 bucăți, morcovul se da pe jumătate pe lungime, și cele doua lungimi rezultate în rondele de 2-3 mm grosime.

Într-un castron se amesteca sosul de soia, sosul de stridii, sosul de peste, zaharul și uleiul vegetal. După aceea, se adaugă vita și se lasă la macerat cel puțin 30 de minute.

Într-o tigaie mare (tip wok), se adaugă uleiul; când se încinge bine se adaugă ghimbirul ras și usturoiul zdrobit.

In acest moment puneți cana de orez într-o oala cu încă 2 căni de apa, un praf de sare, și o lingurița de ulei de masculine, la foc mediu. Când începe sa clocotească, dați la foc mic timp de 8-10 minute sau pana se pătrunde.

Se călesc la foc tare 1-2 minute pana firișoarele din ghimbir se dezintegrează ( nu se mai fac ghemotoc când amestecați), după care se adaugă vita cu sosul în care s-a macerat. Căliți vita pana când își schimba culoarea, cam 5-6 minute, după care adaugați legumele și lingurița de ardei iute uscat. Totul se va mai căli încă 4-5 minute.

Orezul se așează într-o farfurie întinsă , deasupra se adaugă vita și legumele călite. La final sa adaugă ceapa verde și coriandrul proaspăt tocate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita stir-fry cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Retete similare

Rulouri din carne de manzat

Postat de panacris

Rulouri din carne de manzat

Feliile de carne preparate, ca pentru snițel, adică feliate cât mai subțire, se asezonează cu sare, piper, apoi se ung cu muștar. Pe fiecare bucată de carne asezonată, se așează o...

Citeste continuarea

Tocanita de vitel

Postat de Nadyne

Tocanita de vitel

 Carnea de vitel se spala si se taie bucati mai mici.  Ceapa curatata si spalata se taie pestisori.   Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2014, 19:25
Super arata!
la 03.11.2014, 19:51
Bine ai venit! Super reteta!
la 03.11.2014, 20:42
Bine v-am gasit! Multumesc!
la 03.11.2014, 20:59
bun
la 03.11.2014, 21:12
Bine ai venit!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking