Ingrediente
- 500 g vita, taiata fasii subtiri (cam 2 x 5 cm)
- 100 g ananas (daca e din conserva, sa nu fie cu zahar!), taiat bucatele
- 3 cepe verzi, tocate marunt
- 5 cm ghimbir ras
- 4- 5 linguri sos soia (sosul de soia se foloseste in loc de sare)
- 100 ml vin de orez (sau vin alb sec)
- 3 linguri ulei de porumb (sau floarea soarelui, sau arahide)
Marinada
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 albus batut
- 1 lingura sos soia
- 4 linguri de ulei
Mod de preparare
Se amesteca carnea cu marinada si se lasa la frigider pentru o ora.
Incalzeste un wok si pune uleiul de porumb. Cand uleiul e fierbinte, stir- fry cepa si ghimbirul pentru 1 minut. Scoate-le din wok (ai grija sa nu scoti si uleiul) si pastreaza-le. Adauga carnea (in transe) si stir- fry pana devine maronie, Scoate-o din wok si pune transa urmatoare, pana termini carnea. Pune toata carnea inapoi in wok, adauga vinul si sosul de soia, acopera si fierbe pana ce carnea e gata (nu trebuie sa dureze mult daca ai taiat carnea subtire). Daca ai o carne care se fierbe mai greu si sosul scade, ca sa nu se arda mai aduga putina apa.
Cand e gata carnea, adauga ceapa cu ghimbirul si ananasul, mai gateste 2 minute. Potriveste de sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita stir- fry cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|