Orez cu lapte - varianta egipteana

Postat de Sim0naWorld in Dulciuri
25 Sep 2012 | 15897 vizualizari
Orez cu lapte - varianta egipteana

Nu aruncati cu pietre.. dar sub aceasta denumire am gasit-o pe alte bloguri... Daca cineva are o alta parare argumentata, voi ruga administratorii sa modifice denumirea.

Ingrediente

  • 500 ml lapte dulce vaca
  • 3 linguri orez
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita cu varf amidon alimentar
  • cca 30 ml frisca lichida
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Laptele rece l-am pus intr-un vas cu fundul dublu (in cazul meu un tuci). Am adaugat putina sare, orezul, zaharul si zaharul vanilat si am pus pe foc mic, lasand sa fiarba cca 30 minute, timp in care am amestecat mereu sa nu se lipeasca.

Amidonul l-am dizolvat in 2 linguri de apa rece, apoi l-am pus peste orezul cu lapte, amestecand pentru a se omogeniza. Am lasat sa fiarba cca 10 minute.

La final am pus frisca lichida, amestecand bine. Am oprit focul si am papat cu mare pofta! A iesit mult mai cremos si consistent ca cel clasic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte - varianta egipteana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert chec cu mac si cirese

Postat de sufletista

Desert chec cu mac si cirese

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce isi dubleaza volumul si devine o bezea lucioasa. Adaugam uleiul in fir subtire mixam pana ce se omogenizeaza....

Citeste continuarea

Cornuri cu unt, nuci si miere

Postat de simona72

Cornuri cu unt, nuci si miere

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Am lasat aluatul la dospit la loc caldut pentru 20 minute. Am impartit aluatl in doua, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2012, 19:28
interesanta reteta, cred ca e tare bun orezul tau! Si imi place vasul
la 25.09.2012, 19:35
ce fain arata
la 25.09.2012, 19:35
egiptean, roman, grec....orezul e bun oricum!!!
la 25.09.2012, 19:39
Mmmmm si cu frisca bunnn .Mai eu cu frisca asta nu m-am inteles.De vreo 3 ori am cumparat si de cate ori am mixat-o foarte moala a ramas.Ai facut din ea frisca batuta vreodata si ti-a iesit?
la 25.09.2012, 19:51
bun oricum,vreau si eu

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking