Orez cu legume si ciuperci

Postat de merisor67 in Mancare copii
15 Mai 2014 | 10149 vizualizari
Orez cu legume si ciuperci

Orezul in orice combinatie si de orice tip ar fi, il recomand a se prepara la multicooker pentru ca nu mai ai nicio grija din momentul apasarii butonului START. Eu de cand am multicookerul, orezul si pastele le prepar numai cu ajutorul lui. Pentru aceasta reteta m-am inspirat din retetele de orez propuse de Dya. Multumesc, draga Dya, pentru inspiratie! :-*

Ingrediente

  • 250 gr orez
  • 700 ml supa de pui
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • condimente(dupa gust): cimbru, piper, oregano boia de ardei dulce
  • 2 foi dafin
  • sare dupa gust
  • 100 ml ulei
  • 150 gr ciuperci
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Eu am avut supa de pui preparata cu o zi inainte, dar se poate folosi apa.

Curatam spalam si tocam marunt toate legumele.

Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 15 minute.

Cand incepe sa sfaraie uleiul, adaugam legumele si amestecam in ele cu spatula, pentru a se cali uniform.

Ciupercile le vom taia mai micute si le vom scurge bine, apoi le vom adauga peste legumele din vas, cand acestea incep sa se coloreze.

Spre finalul timpului adaugam si orezul si amestecam continuu sa nu se prinda de peretii vasului, nefiind lichid mult in vas.

Cand timpul a expirat si aparatul trece in modul KEEP WARM, asezonam ingredientele din vas cu condimentele, adaugam foile de dafin si sare, apoi supa de pui incalzita pe aragaz.

De la butonul MENU setam programul RICE, inchidem capacul si apasam butonul START.

Dupa expirarea timpului, adaugam patrunjelul tocat.

Noi servim aceasta mancare fie ca garnitura la friptura, fie simpla cu cateva felii de branza si rosii proaspete.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa de ciuperci a la grec la slow cooker Crock Pot

Postat de Ksenya

Supa de ciuperci a la grec la slow cooker Crock Pot

Setam aparatul slow cooker pe functia High. Cand uleiul s-a incalzit bine, adaugam ceapa. Sotam pana devine ceapa translucida, adaugam ciupercile, lasam 5 minute, apoi adaugam legumele si orezul....

Citeste continuarea

Scoici cu taitei de orez si oregano

Postat de mihaelar63

Scoici cu taitei de orez si oregano

Se soteaza usor ceapa si usturoiul care au fost maruntite in uleiul de susan. Puneti rosiile cherry. Sarati. Adaugati scoicile care au fost decongelate. Imediat se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2014, 12:47
la 15.05.2014, 12:50
asta imi place
la 15.05.2014, 12:52
Tare bun!
la 15.05.2014, 12:54
Papa buna !!!
la 15.05.2014, 13:00
bun

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking