Orez cu morcov si ciuperci ,aripioare de pui si salata

Postat de aziz in Pui
25 Noi 2010 | 7583 vizualizari
Orez cu morcov si ciuperci ,aripioare de pui si salata

poate fi o mincare de post sau nu.... depinde de ce adaugati orezului cu legume...

Ingrediente

  • 2 pahare orez basmati
  • 1 morcov
  • o ceapa medie
  • o cutie de ciuperci
  • o mina de mazare congelata
  • sare piper
  • supa instant (de legume sau de pui )
  • 9 aripioare
  • sare piper
  • curry
  • uisturoi
  • 500 gr rosii chery
  • ceapa verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • sucul de la o lamiie
 

Mod de preparare

se curata si se taie ceapa se pune apoi in tigaie cu putin ulei se adauga morcovul dat pe razatoare.cind legumele devin moi adaugam cutia cu ciuperci mai lasam pe foc 10 minute dupa care adaugam orezul +minuta de mazare(2 pahare orez=4 pahare apa)si punem cele 4 pahare cu apa amestecam bine punem capacul si lasam la fiert pina cind se absoarbe apa.se pune apoi folie de aluminium  si lasam la odihnit orezul inca 20 -25 minute.

aripioarele se pun in tigaie cu ulei si o cana mare de apa; nu inainte de a fi condimentate cu sare, piper, curry si usturoi.le intoarcem din cind in cind pina capata culoarea aurie.le scoatem pe servetel de hirtie pt a absoarbe surplusul de ulei.le invelim in folie de aluminium pt a se pastra calde pina in mom servirii.salata :taiem rosiile chery in jumatate ,ceapa verde feliute subtiri si patrunjelul cit mai marunt .amestecam toate.intr-un castron punem un sfert de pahar ulei (de care doriti eu am pus de masline) cu sucul de la o lamiie si sarea amestecam bine si turnam peste salata in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu morcov si ciuperci ,aripioare de pui si salata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de pui cu verdeturi

Postat de Irina

Mancare de pui cu verdeturi

Am spalat si curatat de pielite ciocanelele si fasiile de muschiulet, dupa care le-am asezat intr-o tava. Le-am condimentat cu sare si piper. Ceapa si usturoiul curatate si spalate le-am taiat...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de pui

Postat de MotanLaOale

Ardei umpluti cu carne de pui

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nervuri si se cresteaza cu cutitul in cruce la capat (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2010, 19:43
Ia uite aziz ce frumos decoreaza ea orezul...ti-am rapit putin si din salatica
la 25.11.2010, 19:45
merci de aprecieri!
la 25.11.2010, 20:12
o mancarica foarte sanatoasa si gustoasa!
la 25.11.2010, 21:14
pe bune corina,la mine s-ar minca zilnic, copiii mei adora orezul in orice forma....
la 25.11.2010, 23:53

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking