Orez cu morcov si ciuperci ,aripioare de pui si salata

Postat de aziz in Pui
25 Noi 2010 | 7583 vizualizari
Orez cu morcov si ciuperci ,aripioare de pui si salata

poate fi o mincare de post sau nu.... depinde de ce adaugati orezului cu legume...

Ingrediente

  • 2 pahare orez basmati
  • 1 morcov
  • o ceapa medie
  • o cutie de ciuperci
  • o mina de mazare congelata
  • sare piper
  • supa instant (de legume sau de pui )
  • 9 aripioare
  • sare piper
  • curry
  • uisturoi
  • 500 gr rosii chery
  • ceapa verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • sucul de la o lamiie
 

Mod de preparare

se curata si se taie ceapa se pune apoi in tigaie cu putin ulei se adauga morcovul dat pe razatoare.cind legumele devin moi adaugam cutia cu ciuperci mai lasam pe foc 10 minute dupa care adaugam orezul +minuta de mazare(2 pahare orez=4 pahare apa)si punem cele 4 pahare cu apa amestecam bine punem capacul si lasam la fiert pina cind se absoarbe apa.se pune apoi folie de aluminium  si lasam la odihnit orezul inca 20 -25 minute.

aripioarele se pun in tigaie cu ulei si o cana mare de apa; nu inainte de a fi condimentate cu sare, piper, curry si usturoi.le intoarcem din cind in cind pina capata culoarea aurie.le scoatem pe servetel de hirtie pt a absoarbe surplusul de ulei.le invelim in folie de aluminium pt a se pastra calde pina in mom servirii.salata :taiem rosiile chery in jumatate ,ceapa verde feliute subtiri si patrunjelul cit mai marunt .amestecam toate.intr-un castron punem un sfert de pahar ulei (de care doriti eu am pus de masline) cu sucul de la o lamiie si sarea amestecam bine si turnam peste salata in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu morcov si ciuperci ,aripioare de pui si salata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui cu smantana si castraveti by Ancuta

Postat de Bunica

Pui cu smantana si castraveti by Ancuta

Intai am pus copanele la fiert. Ceapa taiata julien se pune la calit impreuna cu 2 linguri ulei de masline si 2 linguri supa de pui. Ciupercile se spala,se taie in bucati mai mari si adauga...

Citeste continuarea

Chifle umplute (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Chifle umplute (reteta video)

Umplutura: Intr-un bol puneti carnea, peste carne puneti branza, apoi puneti masline verzi si masline negri. Puneti si cascaval, opriti cam 50 g de cascaval le veti folosi la sfarsit. Puneti sos...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2010, 19:43
Ia uite aziz ce frumos decoreaza ea orezul...ti-am rapit putin si din salatica
la 25.11.2010, 19:45
merci de aprecieri!
la 25.11.2010, 20:12
o mancarica foarte sanatoasa si gustoasa!
la 25.11.2010, 21:14
pe bune corina,la mine s-ar minca zilnic, copiii mei adora orezul in orice forma....
la 25.11.2010, 23:53

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking