Ingrediente
- 800 gr peste (de preferinta fara oase )
- 300 gr orez cu bobul lung
- creveti decorticati
- 2 cepe
- usturoi pisat
- pasta de ardei rosu
- 8 rosii oparite si taiate cubulete
- crema de fructe de mare (1 plic)
- verdeturi: ramuri de coriandru- o frunza de praz, patrunjel verde, dafin-seface buchet cu ata )
- vin alb
- ulei d emasline, sare, piper, piri-piri
Mod de preparare
- Punem pestele curatat la fiert in apa cu sare si coriandru (adaugam ulei de masline daca pestele nu e gras. Scoatem pestele si il taiem cuburi , il dezposam si pastram supa formata .
- Tocam marunt ceapa si usturoiul si claim in ulei d emasline, adaugam pasta de ardei rosu (1 ling) , rosiile, ramurile de ierburi aromate. Adaugam vin alb , din supa de peste si crema de fructe de mare (un plic- se gaseste in supermarket).. Se lasa sa fiarba la foc mic. Dupa 15-20 minute adaugam pestele cubuilete si crevetii decorticati. Mai lasam sa fiarba 5-7 minute.
- Intre timp calim 1 ceapa mica in ulei de masline -sa devina sticloasa- aduagam orezul si punem apa din supa de peste ramasa. Cand e pe jumate fiert il luam de pe foc. Adaugam orezul in cratita cu zeama cu peste -si mai dam sa fiarba cca 15 minute, pana zeama scade de tot . La final adaugam coriandru verde tocat fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu peste si fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|