Orez cu sparanghel si chiftelute

Postat de cristeena20 in Mancaruri de legume
24 Sep 2020 | 1448 vizualizari
Orez cu sparanghel si chiftelute

Ingrediente

  • 3-4 carnati argentinieni proaspeti
  • un buchet sparanghel verde proaspat
  • 1,5 cana orez cu bob rotund
  • ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • bacon
  • 1 pahar vin alb
  • 1 cub de unt
  • parmezan ras
  • supa de legume
  • sare, piper alb

Mod de preparare

Carnatii proaspeti se curata de pielite si se formeaza chiftelute mai mici cu mana.

Intr-o cratita punem ulei de masline si adaugam perisoarele sa se rumeneasca pe toate partile-le scoatem si in grasimea ramasa aduagam ceapa tocata marunt si o parte din tulpinile sparanghelului tocate marunt si ele-apoi adaugam usturoiul taiat si el feliute si baconul cubulete. Lasam sa se calesca frumos, amestecand. La final adaugam orezul ,amestecand si stingem cu vinul alb. 

Se lasa sa scada vinul aproape de tot si apoi turnam supa de legume fierbinte peste orez-cca 2 polonicuri -amestecam bine-punem sare, piper alb, apoi cand scade adaugam iar alte polonice de supa-si tot asa , amestecand mereu pana se fierbe orezul.

Intre timp intr-o tigaie punem cu putin ulei de masline sparanghelul la calit pe toate partile (varfurile-as aintregi)-adaugam si chiftelutele si putin bacon cubulete-pana se rumenesc frumos pe toate partile-adaugam la orez cand acesta e fiert si apoi cubul de unt -la final punem si parmezan razuit.

Servim imediat-cu parmezan ras deasupra. Trebuie sa iasa cremos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sparanghel si chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gratin de vinete

Postat de susu

Gratin de vinete

Vinetele se taie felii nu foarte subtiri si se pun pe gratar sau se frig in tigaie, eu le-am pus pe gratar. Se intorc de vreo doua ori sa nu se arda dupa care cand sunt gata se pun pe un platou,...

Citeste continuarea

Gnocchi cu branza colorati

Postat de andaoana

Gnocchi cu branza colorati

Branza trebuie sa fie uscata si pentru acest lucru, eu am pus-o intr-un tifon si am lasat-o cateva ore sa lase apa, apoi am strans tare cu tifonul pana nu a mai curs zer.   Branza o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2020, 16:27
la 24.09.2020, 21:00
Pe sparanghelescu asta nu l-am gustat niciodata...
la 24.09.2020, 21:58
la 24.09.2020, 21:59
Super buna combinatia!
la 24.09.2020, 22:45
Yami! Ce combinație intersantă!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking