Orez taranesc condimentat

Postat de Bunica in Mancaruri de post
3 Aug 2011 | 7987 vizualizari
Orez taranesc condimentat

Este o mancare pe care am invatat-o de la soacra mea.Are un gust iute-acrisor.

Ingrediente

  • 200 g. orez cu bob rotund
  • 1 ceapa mare 
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 bucata de telina mica
  • 1 rosie mare
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 2 rondele de ardei iute(2-3mm una)

Mod de preparare

 Se curata legumele , se spala, se toaca cubulete si se pun la fiert circa 10 minute. Se adauga orezul si se fierbe 15-20 min.Din cand in cand se mesteca usor pentru a nu se lipi orezul de cratita. Cand orezul este fiert pe jumatate se adauga rosia care a fost data pe razatoare in prealabil( daca nu aveti prealabil va descurcati cum puteti). Se adauga sare piper dupa gust. Uleiul si rondelele de ardei iute se pun cu 5 min. inainte sa stingi focul .Acoperi cratita pentru a se umfla orezul..Eu las sa se raceasca putin si apoi pun patrunjelul tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez taranesc condimentat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tigaie picantă (de post)

Postat de portiadelumina

Tigaie picantă (de post)

Totul este foarte simplu. Am fiert cuburile de soia cu sare, apoi le-am scurs şi le-am presat uşor pentru a scoate apa din ele. Între timp am curăţat legumele şi le-am tocat,...

Citeste continuarea

Mancarica de conopida

Postat de Nadyne

Mancarica de conopida

Conopida se curata de frunze, se lasa 10-15 minute in apa rece, apoi se rupe buchetele si se fierbe in apa cu sare. Nu trebuie fiarta excesiv, pentru a nu se sfarama, cand o adaugam in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2011, 22:27
imi place, o portie pe maine te rog
la 03.08.2011, 22:28
la 03.08.2011, 22:29
Buni,imi place rau de tot de-ai facut
la 03.08.2011, 22:37
Am facut 3 portii, am mancat 1 mica, asa ca restul il impart cu mare drag ca voi
la 03.08.2011, 22:44
arata foarte bine

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking