Osanza pentru aluat foitaj
Postat de Constelatialeu in Porc
13 Dec 2021 | 5943 vizualizari
M-am gandit ca ar putea interesa pe unii, pe altii sau pe nimeni, chiar daca nu este o reteta propriu-zis si mai mult niste sfaturi. Daca tot am mesterit azi la osanza, am zis sa si scriu, scrisul ramane, in caz ca ma sclerozez devreme, macar stiu unde sa caut.:)))))))))))))))))))))) Conform dex-ului osanza este : 1.Grasime cruda de porc din zona abdominala. 2 Grasime depusa pe diverse parti ale corpului .3 Figurativ,bunastare, avere, bogatie ( va alegeti varianta care va avantajeaza).Inca din copilarie mi-a placut sa-mi bag nasul in treburile celor mari, adica mi-a placut sa stau sa urmaresc, intreg procedeul de sacrificat , parlit si ciobanit porcul in preajma Craciunului. Mai tarziu m-am implicat in toate aceste activitati. De ceva ani nu mai crestem porc, din varii motive, dar cum necum am facut rost de niste osanza, e bine sa ai vecini darnici si tupeu sa intrebi daca fac ceva cu osanza....norocul meu ca nu faceau nimic cu ea si eu mi-am facut de lucru.