Osso buco milanez si gremolata

Postat de ctlina in Vita
14 Aug 2017 | 3524 vizualizari
Osso buco milanez si gremolata

Osso buco este un delicios rasol de vita milanez pregatit la foc domol, cu legume, vin alb si supa. Secretul sta in bucatile de carne bine alese, felii din partea superioara a piciorului de vitel sectionat cu tot cu os. Maduva osului va crea o aroma inconfundabila pentru acest fel de mancare.La final, este parfumat cu “gremolata”, un amestec de pătrunjel, usturoi și coajă de lămâie rasă. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/osso-buco-milanez-si-gremolata.html

Ingrediente

  • 2 bucati frumoase de rasol de vitel
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 cl de supa de vita (puteti folosi 1/2 Kub si 25 cl de apa fiarta)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 1-2 foi de dafin
  • 1 morcov
  • 10 cl de vin alb sec
  • 1/2 ardel rosu
  • 400 g de rosii
  • 2-3 linguri de faina
  • sare si piper

Pentru gremolata :

  • 1 catel de usturoi tocat
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri de patrunjel tocat

Mod de preparare

Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca.

Dati carnea prin faina si rumeniti-o bine pe ambele parti.

Intre timp, curatati morcovul si taiati-l in rondele fine.

Curatati ceapa si tocati-o marunt.

Scoateti carnea si puneti la prajit ceapa.

Adaugati rondelele de morcovi si ardeiul taiat bucatele.

Puneti foile de dafin si rumeniti totul cateva minute, amestecand.

Puneti vinul alb, aduceti la fierbere si adaugati apoi supa.

Cand incepe sa fiarba, adaugati carnea si lasati sa fiarba la foc mic si acoperit timp de 40 de minute.

Taiati rosiile in 4 sau 6 parti - indepartati numai partea alba, lasati coaja si semintele.

Puneti rosiile si concentratul de rosii, sare, piper si lasati sa fiarba inca 20 de minute.

Intre timp, pregatiti gremolata: tocati marunt patrunjelul si usturoiul, adaugati coaja rasa de lamaie.

Amestecati totul si puneti intr-un mic castronel pentru servire.

Il puteti servi cu risotto, mamaliga etc. Puneti la dispozitie o lingurita pentru a servi maduva.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Osso buco milanez si gremolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mille-feuille de vinete la gratar cu mix grill

Postat de Sylvia

Mille-feuille de vinete la gratar cu mix grill

Prepararea este simpla: se spala legumele se taie rondele vanata si dovlecelul si se sareaza si pipareaza. Se lasa asa pret de cateva minute sa scoata apa din ele "dégorger" se...

Citeste continuarea

Limba de vita in sos

Postat de katty

Limba de vita in sos

Spalam limba de vita si o punem intr-o oala sub presiune acoperita bine de apa. Fierbem limba 45 minute, apoi o lasam sa se raceasca. Timpul poate varia in functie de cat de moale este limba....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2017, 21:25
la 14.08.2017, 21:30
la 14.08.2017, 21:31
Delicios!
la 14.08.2017, 21:53
la 14.08.2017, 22:53

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking