Ingrediente
- 8 pulpe superioare de pui dezosate
- un pahar de vin alb (eu am folosit Chardonnay )
- 2 cepe galbene
- 1 ardei gras
- o cana de suc de rosii (eu am facut in casa asa ca recomand mai bine o cutie de rosii in bulion iar rosiile sa fie bine tocate)
- 6-7 catei de usturoi
- cimbru, busuioc, o foaie de dafin
- sare, piper
- 2-3 linguri ulei
- o legatura de patrunjel
- o cana cu apa
- 2-3 linguri de faina
Mod de preparare
Carnea se spala bine, se ia pielea si se taie in 4, pe lung, fiecare bucata de carne.
Intr-o oala se incinge uleiul si se prajeste un pic carnea de pui. se pipereaza si sareaza puiul. se lasa cam 6-7 minute cat sa sa-si schimbe culoarea puiul.
Se adauga vinul si se lasa la inabusit.
Cand incepe sa fiarba se scoate puiul pe o farfurie iar in vin se pune ceapa si ardeiul tocate cubulete. Peste carnea scoasa intr-o farfurie se pune usturoiul pisat.
Se caleste pana se inmoaie legumele.
Cand s-au inmuiat legumele se adauga sucul de rosii, cimbrul, busuiocul si foaia de dafin.
Se lasa la fiert circa 15 minute pana scade sosul un pic.
Se pune puiul la loc in oala plus apa. Cand carnea e aproape fiarta se adauga faina usor pentru a nu face cocolase... Se mai fierbe inca 10 minute pana se omogenizeaza sosul.
Se serveste presarat cu patrunjel tocat marunt si cu mamaliguta .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|