Ingrediente
- 1 piept de pui dezosat
- 6 aripi
- 2 legaturi ceapa verde
- 5 catei de usturoi
- 5 rosii decojite
- frunze de dafin
- patrunjel
- sare si piper
- 250 ml. apa
Mod de preparare
Se pregateste carnea de pui, se spala si se portioneaza in bucati potrivite, apoi se pune in tava cu putin ulei si apa, se sareaza si se baga in cuptorul preincalzit.
Pana se rumeneste carnea, se pregateste sosul : se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, se adauga rosiile decojite si tocate si o frunza de dafin, apoi se lasa la fiert pana scade putin sosul.
La final se adauga usturoiul pisat, se potriveste de sare si piper, se mai lasa 5 min. dupa care se adauga carnea si patrunjelul tocat.
Dupa inca 5 min. este gata si se opreste focul.
In general prepar carnea la cuptor, ea se poate rumeni in tigaie (dureaza mai putin prepararea ei) dar necesita un surplus de ulei si prajeala nu se compara cu gustul mancarii la cuptor.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|