Ostropel de pui

Postat de rocsi_1612 in Pui
19 Iun 2010 | 10678 vizualizari
Ostropel de pui

Ingrediente

  • 8 bucati de pui ( copanele si pulpe superioare am folosit eu)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 cutie 400 gr rosii in suc propriu (sau o cana suc de rosii)
  • 1 lingura faina
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • o foaie de dafin
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Puiul il parliti la flacara aragazului, apoi il spalati bine. Il stergeti cu niste servetele.
Ceapa curata o tocati marunt, iar morcovul curatat il taiati cubulete.
Incingeti uleiul intr-o cratita antiaderenta.
Adaugati bucatile de pui, le rumeniti pe ambele parti, la foc mediu.
Puneti ceapa si morcovul, le sotati 2-3 minute.
Turnati apa cat sa acoperiti bucatile de pui.
Presarati sare, piper, boia de ardei dulce, cimbru si foaia de dafin.
Amestecati totul, acoperiti cu un capac.
Rosiile le tocati marunt.
Usturoiul il curatati si il pisati.
Incercati puiul cu o furculita si cand este patruns, dati drumul rosiilor.
Invartiti si lasati sa fiarba fara capac.
Dupa vreo 5 minute, amestecati intr-o cana faina cu 3-4 linguri apa rece, o treceti prin sita direct in oala.
Amestecati repede sa nu se formeze cocoloase.
Dati drumul si la usturoi.
Mai lasati sa dea cateva clocote si trageti cratita deoparte.
Presarati putin patrunjel verde, tocat marunt, deasupra.
Merge perfect cu un piure cremos de cartofi sau chiar cu niste mamaliga calda.
Pofta buna! 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Ostropel cu pui de curte

Postat de eumimi

Ostropel cu pui de curte

Fierbem carnea de pui. Calim usturoiul impreuna cu carnea de pui, adaugam rosiile date pe razatoare si lasam la fiert inca 20-25 de minute. Potrivim de sare si piper si adaugam verdeata...

Citeste continuarea

Ostropel de pui la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de merisor67

Ostropel de pui la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pregătim toate ingredientele de la început, să le avem gata când pornim aparatul. Porționăm carnea, o spălăm și o uscăm, apoi o condimentăm cu sare și piper. Curățăm ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2010, 21:40
cu mamaliga)) . imi pare tare rau ca telefonul nu surprinde culoarea reala a mancarurilor tale, ca-mi place cum gatesti
la 19.06.2010, 21:54
nu am facut mamaliga k eu nu mananc ...mai surprinde dar bate soarele si am pus si o fata de masa alba si de acolo deschide poza...mersi gabitu
la 19.06.2010, 22:26
E adevarat ca pozele atrag , dar important e gustul, rocsi
la 19.06.2010, 22:26
foarte bune,pe gustul meu 5 furcu
la 19.06.2010, 22:42
da asta e culoarea reala a ostropelului ce l-am facut...cum trebuia sa arate altfel? multumesc ina si ramona

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking