Ingrediente
- 6 ciocanele de pui
- 200 ml de bulion de casa
- 7 catei de usturoi
- cateva linguri de ulei
- 1 ceapa
- 2 firicele de cimbru proaspat
- 2 lingurite de boia dulce
- 1/2 lingurita de zahar
- 500 ml de supa de pui
- 50 ml vin alb
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Adauga uleiul intr-o tigaie si caleste ciocanelele pana capata o usoara tenta aurie. Adauga mai departe ceapa si usturoiul tocate cubulete in prealabil, urmate de cimbru si boia si caleste-le si pe-acestea odata cu carnea. Stinge cu vinul alb, lasa-l sa se reduca, dupa care adauga supa de pui.
Lasa mancarea sa fiarba in continuare si cand a mai scazut, potriveste de sare si piper si adauga bulionul si zaharul. Motivul pentru care pui zahar este ca sa mai reduci din aciditatea sucului de rosii.
Muta totul intr-un vas termorezisent si introdu-l in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C. Daca simti ca sosul scade considerabil, iar puiul nu este inca gatit, completeaza cu putina apa pentru a evita arderea preparatului.
Acest preparat merge de minune alaturi de o mamaliguta, fie ea simpla sau gratinata cu branza sau cascaval.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|