Ostropel de pui - Cea mai gustoasa reteta de ostropel

Postat de postavaru in Pui
24 Noi 2010 | 22465 vizualizari
Ostropel de pui - Cea mai gustoasa reteta de ostropel

 Ostropelul de pui este una dintre retetele clasice din bucataria romaneasca. Descopera o reteta de ostropel de pui gustoasa si usor de preparat

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui sau 4 pulpe inferioare
  • 100 ml vin alb
  • 1 cana de apa
  • 1 ceapa mai mare
  • 2 ardei grasi
  • 2-3 rosii sau pasta de rosii
  • cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • 1 capatana usturoi
  • sare, piper
  • patrunjel
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la prajit in ulei. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se prajeasca pe ambele parti. Se stinge cu vin si se lasa sa fiarba pana scade.

Se scoate carnea pe o farfurie iar in locul ei se pune ceapa si ardeiul si de lasa sa se inmoaie. Se adauga rosiile sau pasta de rosii, cimbrul, foaia de dafin si apa. Se lasa sa dea un clocot, dupa care se adauga carnea. Se fiarbe bine si se mai adauga apa, daca este nevoie.

Cand carnea este aproape fiarta se adauga usturoiul pisat si se mai lasa sa fiarba 5 minute.

Se potriveste de sare si piper.

Noi am mancat cu mamaliguta si muraturi. 

Daca preparati aceasta reteta vara, va recomandam sa o serviti alaturi de castraveti murati la soare sau castraveti covasiti , iar daca nu aveti la indemana si castravetii murati in sare  sau castravetii murati in otet sunt foarte buni alaturi de ostropel. 

De asemenea, puteti servi aceasta reteta de pui alaturi de un piure de cartofi

Ostropelul se mai poate face si din carne de curcan sau din carne de porc. Aici aveti reteta de ostropel de curcan, iar aici reteta de ostropel de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui - Cea mai gustoasa reteta de ostropel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bastonase de pui

Postat de mirela0911

Bastonase de pui

Se spala bine pieptul de  pui , se usuca cu servetele absorbante apoi se taie in bastonase de marime potrivita. Intr-un  bol  se pune faina cu condimentele si se amesteca bine....

Citeste continuarea

Pui prajit by Jamie Oliver

Postat de andaoana

Pui prajit by Jamie Oliver

Intr-o cratita mai mare (trebuie sa ne incapa carnea de pui )punem 100 gr sare , crengutele de rozmarin, piper, o lingurita boia , catelul de usturoi feliat, frunzele de dafin si 0.5 litri de apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2010, 18:04
ah ce bine arata si cu muraturi si mamaliga e o nebunie........
la 24.11.2010, 18:24
5f
la 24.11.2010, 18:24
mamaieee...pune furcileeeee
la 24.11.2010, 18:30
la 24.11.2010, 18:31
anca vinnnnn

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking