Ingrediente
- 6 pulpe superioare de pui
- 2 cepe
- 2 roșii mari
- 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
- 4-5 căței de usturoi
- 1 lingură de oțet
- 1 linguriță de zahăr
- 1 frunză de dafin
- ulei
- sare
- piper
- 100 ml de apă (suc de roșii)
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
Mod de preparare
Se curăță pulpele de tuleie, se spală și se scurg de apă, după care se prăjesc în ulei pe ambele fețe, până ce se pătrund ușor.
Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se pun în cratiță, peste pulpe, la călit. Se adaugă un pahar de apă.
Se spală roșiile, se taie mărunt și se adaugă în cratiță. Ingredientele se fierb înăbușit la foc mediu, până ce lichidul lăsat de roșii mai scade puțin.
Se adaugă frunza de dafin, și oțetul diluat în apă (sau în suc de roșii) și se lasă mâncarea la fiert înăbușit.
Se adaugă zahărul, sarea și piperul și se verifică, folosind o furculiță, dacă pulpele sunt fierte.
Când sosul a mai scăzut (dar a rămas suficient, totuși, pentru a servi toată carnea) și pulpele sunt fierte, se oprește focul de la aragaz.
Se aleg și se spală frunzele de pătrunjel, se toacă fin și se presară peste ostropel.
Cel mai bine se servește cu mămăliguță caldă, dar mai există și alternativa asocierii cu un pireu de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui, cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|