Ostropel de pui cu mamaliguta calda

Postat de pusikmea in Pui
15 Ian 2012 | 10180 vizualizari
Ostropel de pui cu mamaliguta calda

Imi era tare pofta sa mananc un ostropel cu o mamaliguta calda, de mult timp zic ca fac si cand intru in bucatarie, iese cu totul si cu totul altceva, ieri a iesit un ostropel de ne-am lins pe degete, va poftesc si pe voi sa incercati, nu o sa va para rau :)

Ingrediente

  • 4 pulpe
  • 1 capatana usturoi
  • 5 linguri tocana de legume
  • cateva linguri ulei de masline sau floarea soarelui
  • 1 lingura faina
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • patrunjel verde

pentru mamaliga:

  • malai
  • apa
  • sare
  • unt
  • cascaval


Mod de preparare

 

Spalam pulpele, le taiem in 2, le crestam din loc in loc si le condimentam cu sare, piper si boia dulce, dupa care le punem la prajit in cateva linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui.

Cand s-au rumenit frumos pe ambele parti punem vinul si le lasam sa fiarba in vin, pana ce acesta se evapora, apoi le scoatem pe un platou.

In uleiul in care s-au prajit punem usturoiul pisat si tocana de legume si lasam sa se caleasca usor, adaugam apoi o cana de apa, lasam sa dea in cateva clocote, dupa care adaugam faina dizolvata in apa.

Cand incepe sa scada sosul adaugam sare si piper dupa gust si punem si pulpele in sos.

Mai fierbem 5 minute si luam de pe foc.

Asezonam cu patrunjel verde tocat fin.

 

Pregatim mamaliga:

 

 

Punem apa cu sare la fiert, cand incepe sa fiarba adaugam malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un facalete, pentru a nu se face cocoloase. Lasam sa fiarba 5-10 minute la foc mic.

Cand este fiarta, adaugam un cub de unt si cascaval ras.

Rasturnam mamaliga pe un platou.

 

Servim ostropelul alaturi de mamaliguta calda si o salata.

 

Pofta buna!!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu mamaliguta calda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta

Postat de gurita_ta2005

Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta

Ceapa se pune in roborul de bucatarie si se marunteste bine.Morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o craticioara punem ceapa la calit in unt,impreuna cu condimentele.Dupa cateva minute...

Citeste continuarea

Curry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecel

Postat de mitinita

Curry verde thailandez cu pui, ciuperci  si dovlecel

Se curata si se spala pieptul de pui si se taie in cuburi de marime egala. Dovlecelul de curata si se taie rondele. Ciupercile se curata si se taie, daca sunt prea mari. Se pune uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2012, 08:25
Ce bunatate!
la 15.01.2012, 08:33
eu protesteeeeeeeeeeeez nu-i corect ce faci Dana
la 15.01.2012, 08:36
mmm, si mie mi-e dor de mamaliguta cu puuui
la 15.01.2012, 08:36
multumesc fetele
la 15.01.2012, 08:37
Dia, decat sa protestezi, te astept o portie generoasa, asaca pentru dieta ta

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking