Ingrediente
- 1 piept mare de pui
- 2 cepe
- jumatate de ardei gras rosu
- 1 morcov
- 2oo ml suc de rosii ( sau 3-4 linguri cu pasta de tomate )
- 3 - 4 catei de usturoi
- sare/ delikat
- curry
- piper
- o foaie de dafin
Mod de preparare
Ceapa, morcovul si ardeiul gras se toaca marunt si se calesc in putin ulei ( eu le-am taiat la robotelul meu drag :D )
Oparim pieptul de pui si-l taiem bucati mici.
Cand legumele devin aurii se adauga in oala feliile de piept de pui si putina apa, cat sa le cuprinda la fiert. Lasam sa fiarba la foc mic, iar cand carnea e fiarta adaugam sucul de rosii sau pasta de tomate. Condimentam cu sare, piper, curry si o foaie de dafin si lasam sa mai dea cateva clocote.
La final adaugam in sos usturoiul taiat felii, mai lasam doua clocote si oprim focul.
Decoram cu patrunjel verde.
Ostropelul este delicios cu mamaliguta calda, dar azi l-am servit alaturi de piure de cartofi si salata de ardei copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (88)
|