Ostropel din piept de pui

Postat de Ina in Mancaruri cu carne
11 Dec 2010 | 54043 vizualizari
Ostropel din piept de pui

Prima reteta la care am folosit robotul achizitionat cu banii castigati la concursul de pe bucataras.ro ( + diferenta... :p) Iarna asta port rosu ( in bucatarie ) :)))

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui
  • 2 cepe
  • jumatate de ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 2oo ml suc de rosii ( sau 3-4 linguri cu pasta de tomate )
  • 3 - 4 catei de usturoi
  • sare/ delikat
  • curry
  • piper
  • o foaie de dafin

Mod de preparare

 

     Ceapa, morcovul si ardeiul gras se toaca marunt si se calesc in putin ulei  ( eu le-am taiat la robotelul meu drag :D )

     Oparim pieptul de pui  si-l taiem bucati mici.

     Cand legumele devin aurii se adauga in oala feliile de piept de pui si putina apa, cat sa le cuprinda la fiert. Lasam sa fiarba la foc mic, iar cand carnea e fiarta adaugam sucul de rosii sau pasta de tomate. Condimentam cu sare, piper, curry si o foaie de dafin si lasam sa mai dea cateva clocote.

      La final adaugam in sos usturoiul taiat felii, mai lasam doua clocote si oprim focul.

      Decoram cu patrunjel verde.

      Ostropelul este delicios cu mamaliguta calda, dar azi l-am servit alaturi de piure de cartofi si salata de ardei copt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (88)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București

Retete similare

Sarmale in foi de vita

Postat de Patricia_Iordache_79

Sarmale in foi de vita

Eu am folosit foi de vita in saramura si de aceea inainte de a le folosi le-am tinut aproximativ 1 ora intr-un vas cu apa rece, cat sa le acopere, ca sa nu fie foarte sarate. Curatam morcovul...

Citeste continuarea

Coaste de porc glazurate

Postat de sufletista

Coaste de porc glazurate

Intr-un bol amestecam condimentele dupa gust impreuna cu uleiul de masline si o lingura de peltea de gutui. Adaugam coastele de porc spalate si tamponate cu un prosop, amestecam bine si dam la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2010, 17:46
mama si prima,deci sa na intelegem dai muratura la ostopel sau la cus cus
la 11.12.2010, 17:48
stai, bre, ca nici n-am terminat de editat
la 11.12.2010, 17:49
nu stiu care poza s-o las principala
la 11.12.2010, 18:02
una cu Costel
la 11.12.2010, 18:03
Cat de bine arata Ina Numai bun de sarit pe el

Vezi toate comentariile (88)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking