Ingrediente
- 600 grame de piept de porc
- 2 cepe
- 2-3 roșii
- 5-6 căței de usturoi
- 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare
Pieptul de porc se spală, se scurge de apă și se porționează.
Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se pune la călit în uleiul încins în prealabil.
Când ceapa s-a înmuiat puțin, se adaugă feliile de piept de porc și se călesc înăbușit, pe ambele fețe, până ce se albesc.
Se adaugă apă fierbinte, cât să acopere carnea și se dă cratița la foc iute.
Se completează cu apă, când scade și se lasă la fiert înăbușit, până ce carnea devine moale.
Între timp se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie mărunt și se adaugă în cratiță, peste celelalte ingrediente.
Se condimentează cu: sare, piper și cimbru și se mai lasă pe foc încă un clocot-două.
Cu puțin timp înainte de a opri focul, se adaugă în cratiță usturoiul pisat. Se mai lasă la fiert, înăbușit, încă 2-3 minute, după care se ia cratița de pe foc, se acoperă cu un capac și după 10 minute, ostropelul se servește cald, cu mămăliguță și cu murături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel moldovenesc, din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|