Ostropel moldovenesc, din carne de porc

Postat de RODIMUR in Porc
27 Iun 2018 | 14034 vizualizari
Ostropel moldovenesc, din carne de porc

Pentru că mi-a rămas o bucată de piept de porc, de la alt preparat, am hotărât să fac din el un ostropel ca în Moldova, cu ingrediente puține, relativ ușor de preparat, sănătos, fără sos din făină și gustos. La origine, ostropelul era preparat mai ales din carne de pui, miel, sau iepure, dar de câțiva ani, se mai prepară și dietetic, din carne de vită, curcan, sau de porc, în funcție de preferință. Iar adaosul de sos din făină nu este obligatoriu, atât timp cât se dorește o mâncare gustoasă, dar ușoară și dietetică, pe cât posibil.

Ingrediente

  • 600 grame de piept de porc
  • 2 cepe
  • 2-3 roșii
  • 5-6 căței de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Pieptul de porc se spală, se scurge de apă și se porționează.

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se pune la călit în uleiul încins în prealabil.

Când ceapa s-a înmuiat puțin, se adaugă feliile de piept de porc și se călesc înăbușit, pe ambele fețe, până ce se albesc.

Se adaugă apă fierbinte, cât să acopere carnea și se dă cratița la foc iute.

Se completează cu apă, când scade și se lasă la fiert înăbușit, până ce carnea devine moale.

Între timp se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie mărunt și se adaugă în cratiță, peste celelalte ingrediente.

Se condimentează cu: sare, piper și cimbru și se mai lasă pe foc încă un clocot-două.

Cu puțin timp înainte de a opri focul, se adaugă în cratiță usturoiul pisat. Se mai lasă la fiert, înăbușit, încă 2-3 minute, după care se ia cratița de pe foc, se acoperă cu un capac și după 10 minute, ostropelul se servește cald, cu mămăliguță și cu murături.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel moldovenesc, din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschiulet de porc cu sos de soia si crusta de alune

Postat de gurita_ta2005

Muschiulet de porc cu sos de soia si crusta de alune

Muschiuletul de porc se curata de pielite, se taie in doua, se stropeste cu ulei pe ambele parti, se condimenteaza si se pune sos de soia deasupra. Catelul de usturoi se curata si se taie...

Citeste continuarea

Piftie de porc/racituri

Postat de diaconta

Piftie de porc/racituri

Carnea se spala foarte bine si se curata daca este cazul. Se pune într-un vas încapator, în care sa putem adauga si suficient lichid pentru fiert. Am pus apa în oala....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2018, 17:14
simplu rapid si tare bun
la 27.06.2018, 17:36
la 27.06.2018, 17:38
Așa este, Cătălina! Mulțumesc frumos!
la 27.06.2018, 19:00
Eu ma asez la masa si vreau o portie, ca imi place preparatul!
la 27.06.2018, 19:07
Vaai! Mă așez și eu lângă Rocsi

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking