Oua de prepelita umplute

Postat de Sylvia in Aperitive / Garnituri
24 Aug 2010 | 17657 vizualizari
Oua de prepelita umplute

Pentru ca mai aveam cateva oua de prepelita si nu stiam ce sa fac cu ele m-am gandit sa incerc sa fac din ele oua umplute a fost ceva mai mult de munca la ele dar rezultatul zic eu ca a meritat. Am servit rondele de paine prajita cu parmezan sau jambon crud uscat si cu cate un ou umplut asezat peste ele, foarte aspectuase si gustoase doar ca necesita putintica rabdare .

Ingrediente

  • 10-12 oua de prepelita
  •   o lingura de iaurt gras,
  • sare,
  • piper,
  • un varf de cutit de mustar de dijon,
  • ierburi aromate ( eu am pus ciboulette si patrunjel), 
  • 2 felii de jambon crud uscat,
  • cateva ciuperci champinion,
  • o lingura de parmezan

Mod de preparare

 Preparare: se fierb ouale de prepelita cu apa cu sare timp de 10 minute de cand le-am pus la fiert, la foc mic sa nu se sparga. Se lasa putin in apa rece si se curata cu grija. Taiem ouale curatate in 2 parti si  scoatem galbenusul de ou, operatiunea este mai delicata fiind asa de mititele .  Dupa aceea cu un blender mic am amestecat galbenusurile cu lingura de iaurt gras, sare, piper si ierburi aromate. In jumatate din compozitie am pus mustar de dijon si ciuperci taiate cubulete mici si in cealalta jumatate am pus putina boia si jambon uscat crud taiat fin de tot.

  Separat am decupat niste cerculete de paine si le-am prajit pe ambele parti .

   Am umplut albusurile cu compozitiile rezultate si am procedat la montaj. Montajul a fost  in felul urmator: pe o parte din rondele am presarat parmezan proaspat ras si am asezat cate un un ou umplut, pe celelalte rondele am asezat cate un patrat de jambon crud si am montat apoi oul .

  Am infipt cate o scobitoare mica de bambus si gata platoul    daca aveti rabdare eu zic ca merita efortul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de prepelita umplute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de cartofi

Postat de panacris

Salata de cartofi

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se pun la fiert într-un vas...

Citeste continuarea

Aperitive festive

Postat de Bucataras

Aperitive festive

Pachetele de primavara Mod de preparare: ·          Se da pe razatoare morcovul; ·...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2010, 21:47
frumoase asa cum le faci tu pe toate
la 24.08.2010, 21:53
Arta nu gluma !
la 24.08.2010, 21:56
Va multumesc , este din seria omul cand nu are de lucru isi face
la 24.08.2010, 21:58
5 furcu pentru rabdare!
la 24.08.2010, 22:03
sunt tare aspectuase,dar cam migaloase si noi femeile mereu in criza de timp;vai,farfuria..!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking