Ingrediente
- Ouă proaspete de prepeliță minim 24 bucăți,
- Vopsea de ouă praf (roșie, galbenă șă albastră) câte 1 pliculeț,
- Apă rece cca. 1000 ml (atenție să nu ajungă sita în apă!),
- Oțet 1 lingură,
- Vas și sită pentru aburi, atenție din inox (Nu folosiți aparatul de gătit la abur din plastic, e posibil să-l folosiți pentru ultima data! ),
- Ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri.
Mod de preparare
Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația fiecăruia.
Se pune vasul la fiert și vopsit, în același timp, după ce începe să clocotească apa, se mai lasă la gătit cca. 3 minute, acoperit, apoi se oprește focul și se lasă la răcorit, cca. 10 minute.
Apoi se scot ouăle colorate din sita pentru abur și se ung cu un servețel îmbibat cu ulei pentru luciu.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de prepelita vopsite la abur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|