Oua de prepelita vopsite la abur

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
19 Apr 2020 | 2416 vizualizari
Oua de prepelita vopsite la abur

Paște liniștit tuturor! Hristos a înviat! Un mod rapid de a vopsi ouăle, fără prea mare bătaie de cap. În ultimii ani, tot așa vopsesc ouăle! Un mod mult mai rapid de a pregăti ouăle colorate pentru sărbătorile Pascale și de Înălțare!

Ingrediente

  • Ouă proaspete de prepeliță minim 24 bucăți,
  • Vopsea de ouă praf (roșie, galbenă șă albastră) câte 1 pliculeț,
  • Apă rece cca. 1000 ml (atenție să nu ajungă sita în apă!),
  • Oțet 1 lingură,
  • Vas și sită pentru aburi, atenție din inox (Nu folosiți aparatul de gătit la abur din plastic, e posibil să-l folosiți pentru ultima data! ),
  • Ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri.

Mod de preparare

Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația fiecăruia.

Se pune vasul la fiert și vopsit, în același timp, după ce începe să clocotească apa, se mai lasă la gătit cca. 3 minute, acoperit, apoi se oprește focul și se lasă la răcorit, cca. 10 minute.

Apoi se scot ouăle colorate din sita pentru abur și se ung cu un servețel îmbibat cu ulei pentru luciu.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de prepelita vopsite la abur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged

Postat de merisor67

Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul....

Citeste continuarea

Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi

Postat de RODIMUR

Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi

Se spală cartoful, se fierbe și când s-a răcorit, se curăță de coajă. Se pasează (sau se răzuie) cartoful, care se amestecă mai întâi cu untul moale și apoi cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2020, 14:08
Foarte frumoase!
la 19.04.2020, 14:36
Interesanta metoda! Sunt foarte frumoase!
la 19.04.2020, 15:10
la 19.04.2020, 16:04
Faine...!
la 19.04.2020, 17:25

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking