Oua in chifle cu sunca, legume si cascaval

Postat de claudiaO in Mancare copii
29 Oct 2019 | 5064 vizualizari
Oua in chifle cu sunca, legume si cascaval

La insistentele lui Edi, duminica i-am rasfatat cu chifle umplute -crocante, gustoase... delicioase!

Ingrediente

  • 1 paine floare - formata din 7 chifle
  • 1 ardei gras glben verzui
  • 1 ceapa
  • bacon fasii
  • feliute de carnat
  • cubulete de sunca de curcan
  • cascaval
  • 7 oua
  • sare, piper
  • pentru sos:
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 ardei 
  • 3 catei usturoi
  • 1 conserva de cuburi de rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Incepem cu chiflele, la care taiem un capacel, apoi le scobim de miez si le asezam intr-o tava. Punem in interior putina ceapa, putin ardei, bacon, sunca si carnat - cate putin din fiecare; adaugam cateva bucatele de cascaval, apoi punem cu atentie oul in interior, cu grija ca sa un curga din chifla. Saram, piperam usor, razuim cascaval deasupra si pe capaul chiflei si dam la cuptor pana se face oul si se rumeeste usor cascavalul.

Cat stau chiflele la rumenit, facem un sos asemanator cu cel de la Shakshuka: calim in tigaie ceapa maruntita, apoi punem ardeiul si calim impreuna cu capac pana se inmoaie. Adaugam sosiile cuburi, sare, piper, cimbru. (cine vrea mai picant poate adauga chili ) si lasam sa scada bine sosul.

Cand sunt gata chiflele, le asezam pe un platou alaturi de sos si servim cu placere.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in chifle cu sunca, legume si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Inghetata rapida cu fructe si iaurt

Postat de momo121

Inghetata rapida cu fructe si iaurt

     Bagam de cu seara caspunile si bananele decojite la congelator, iar dimineata le punem intr-un blender impreuna cu iaurtul si mierea.       Blenduim bine, bine...

Citeste continuarea

Gris cu lapte si mere caramelizate

Postat de Oana

Gris cu lapte si mere caramelizate

Pentru o portie am masurat 200 ml lapte, o lingura de zahar si doua linguri cu gris. Laptele il punem la fiert, intr-o craticioara cu pereti dubli, din inox sau ceramica, sa nu se lipeasca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2019, 11:17
la 29.10.2019, 13:38
la 29.10.2019, 16:11
Yami!
la 29.10.2019, 18:46
la 29.10.2019, 20:41
Bune!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking