Oua in chifle cu sunca, legume si cascaval

Postat de claudiaO in Mancare copii
29 Oct 2019 | 5066 vizualizari
Oua in chifle cu sunca, legume si cascaval

La insistentele lui Edi, duminica i-am rasfatat cu chifle umplute -crocante, gustoase... delicioase!

Ingrediente

  • 1 paine floare - formata din 7 chifle
  • 1 ardei gras glben verzui
  • 1 ceapa
  • bacon fasii
  • feliute de carnat
  • cubulete de sunca de curcan
  • cascaval
  • 7 oua
  • sare, piper
  • pentru sos:
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 ardei 
  • 3 catei usturoi
  • 1 conserva de cuburi de rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Incepem cu chiflele, la care taiem un capacel, apoi le scobim de miez si le asezam intr-o tava. Punem in interior putina ceapa, putin ardei, bacon, sunca si carnat - cate putin din fiecare; adaugam cateva bucatele de cascaval, apoi punem cu atentie oul in interior, cu grija ca sa un curga din chifla. Saram, piperam usor, razuim cascaval deasupra si pe capaul chiflei si dam la cuptor pana se face oul si se rumeeste usor cascavalul.

Cat stau chiflele la rumenit, facem un sos asemanator cu cel de la Shakshuka: calim in tigaie ceapa maruntita, apoi punem ardeiul si calim impreuna cu capac pana se inmoaie. Adaugam sosiile cuburi, sare, piper, cimbru. (cine vrea mai picant poate adauga chili ) si lasam sa scada bine sosul.

Cand sunt gata chiflele, le asezam pe un platou alaturi de sos si servim cu placere.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in chifle cu sunca, legume si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini-tarte cu ciocolata

Postat de Pungasa_Rogue

Mini-tarte cu ciocolata

Oul, untul taiat bucatele, untura solida, laptele, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea, cacaua, esenta de rom si faina cernuta se amesteca si se framanta pana cand se obtine un...

Citeste continuarea

Somn prajit cu malai si oregano

Postat de mihaelar63

Somn prajit cu malai si oregano

Somnul spalat si zvantat de apa se portioneaza bucati potrivite de 100 gr [sau cat trei degete ] Pestele se pune intr-un vas si se stoarce deasupra zeama de lamaie . Sarati ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2019, 11:17
la 29.10.2019, 13:38
la 29.10.2019, 16:11
Yami!
la 29.10.2019, 18:46
la 29.10.2019, 20:41
Bune!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking