Ouă în fel şi chip(rimelate naturel!)

Postat de Ade200 in Aperitive / Garnituri
24 Apr 2011 | 3659 vizualizari
Ouă în fel şi chip(rimelate naturel!)

Păi în foi de ceapă, normal, dar cu variaţiuni, că românul nu e numai poet, ci şi pictor!

Ingrediente

  • ouă
  • apă
  • foi de ceapă
  • frunze verzi cu modele interesante
  • fire de iarbă
  • ciorapi de nylon

Mod de preparare

Ouăle se scot din timp din frigider şi se spală bine cu apa călduţă şi detergent de vase, apoi se clătesc bine.

Se pun cojile de ceapă(albă, roşie sau amestecate) şi apa într-o cratiţă mai mare, până la jumătate, ca să aveţi loc şi de ouă.Se adaugă ouă şi se acoperă bine.Se fierb la foc mic să nu crape. De când încep să fiarbă se lasă cam 10 minute(depinde cât de tari le vreţi şi cât sunt de mari ouăle).

Se scot cu spumiera, se pun pe hârtie absorbantă şi se ung cu slănină, calde.

Pentru cine le vrea cu modele,  se pun frunze cu forme interesante şi se leagă în ciorap, apoi se fierb în foi  de ceapă. Se pot tăia fire de iarbă şi  se pun la nimereală, apoi în ciorap.

Altă variantă: pe ouăle ude lipiţi foi de ceapă roşii şi galbene, le puneţi în ciorap, fierbeţi ouăle aşa, apoi le vopsiţi cu diferite culori, după indicaţiile de pe pachet.

În foi de ceapa se pot face mai multe ture, se vopsesc bine.

Sărbători fericite!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă în fel şi chip(rimelate naturel!)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Plăcinte în fel şi chip

Postat de Ade200

Plăcinte în fel şi chip

Se amestecă făina proaspăt cernută cu praful de copt. Restul ingredientelor se bat împreună: ouă, sare, iaurt. Se adaugă făina şi puţină apa călduţă pentru a obţine un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2011, 15:46
la 24.04.2011, 16:04
Absolut superbe!
Hristos A Inviat!
la 24.04.2011, 18:35
foarte faine...as le-am facut si eu...
la 24.04.2011, 18:39
Foarte frumoase, inedita prezentarea. Bravo!
la 24.04.2011, 18:45
frumusele frumusele

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking