Ingrediente
- 1 pachet aluat foietaj
- 300 gr salam
- 15 ciuperci champignon maricele
- 1 lgt unt
- 200 gr branza telemea
- 1 ou mare
- 1 galbenus+1lgt lapte pentru uns
- cimbru/susan
Mod de preparare
Cuptorul se incalzeste la 210C. Pregatim o tava mare.
In timp ce se dezgheata aluatul, ciupercile se spala, se taie cubulete si se calesc intr-o lingurita de unt pana cand se moaie. Salamul se taie cubulete mici, branza se rade.
Amestecam salamul, ciupercile, branza si oul. Dintr-o foaie de aluat taiem 6 dreptunghiuri egale. Pe jumatate din fiecare dreptunghi asezam o lingurita cu varf de umplutura, apoi umezim marginile cu apa si impaturam. Pentru a fi sigura ca nu se desface la copt, eu am apasat marginile cu furculita.
Fiecare pachetel se unge cu amestecul de galbenus si lapte, apoi se presara cimbru sau susan.
Tava se tine in cuptor pana cand se rumenesc bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele calatoare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|