Pachetele cu creveti, legume si taietei de orez

Postat de Oana in Fructe de mare
11 Oct 2011 | 6823 vizualizari
Pachetele cu creveti, legume si taietei de orez

Ingrediente

  • 200 g creveti cruzi
  • un morcov
  • jumatate de dovlecel mic
  • jumatate de ardei capia rosu
  • 2 rondele de telina
  • 200 g taiatei de orez
  • 2 linguri sos dulce-picant
  • jumatate lingurita praf de ghimbir, sau o lingurita de ghimbir proaspat ras
  • sare
  • 8 foi de placinta
  • ulei pentru uns
  • seminte de susan si in
  • sos de soia pentru servit

Mod de preparare

Crevetii se curata, se spala si se taie bucati de 1 cm. Morcovul, dovlecelul, telina si ardeiul se taie julien, eu am folosit o razatoare speciala de taiat bastonase subtiri :). Taieteii se fierb in apa cu sare, dupa instructiunile de pe pachet si se scurg apoi de apa. In wok se incinge putin ulei, se adauga legumele si ghimbirul, putina sare si se lasa sa se inmoaie 2-3 minute. Se adauga apoi crevetii si se lasa pana devin roz, apoi se pune sosul dulce-picant. Dupa un minut se adauga si taieteii, se mai amesteca un minut in tigaie si se lasa apoi la racit.

Intre timp se incinge cuptorul sis e tapeteaza o tava cu hartie de copt. Cate 4 foi de placinta se ung pe rand cu ulei, asezandu-le apoi una deasupra celeilalte si se taie cu cutitul pe lung, formand doua dreptunghiuri. La fel se procedeaza si cu celelalte 4 foi. Vom forma apoi 4 rulouri. Compozitia de legume cu creveti si taietei se imparte in mod egal pe cele 4 dreptunghiuri si se ruleaza. Se aseaza in tava si se ung cu ulei, apoi se presara cu seminte de susan si in.

Se coc rulourile la foc mediu pana devin aurii. Se scoate tava si se acopera cu un prosop umed. Se lasa 15 minute la racit, apoi se taie pachetelele. Se servesc calde sau reci, cu sos de soia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu creveti, legume si taietei de orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Calamari picanti cu paste

Postat de Ksenya

Calamari  picanti cu paste

Punem uleiul intr-o oala .Ceapa o tocam,la fel si usturoiul si adaugam in oala,calim cateva minute pana obtinem o nuanta aramie,adaugam inele de calamari .Lasam  2-3 minute si adaugam...

Citeste continuarea

Sos de creveti cu sofran

Postat de Sylvia

Sos de creveti cu sofran

Acest sos este bine de facut atunci cand cumparati creveti proaspeti intregi, dupa decorticarea lor in loc sa aruncati cochiliile se poate face un excelent sos de creveti.  Intr-un vas pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2011, 22:18
ce pachetele frumoase
la 11.10.2011, 23:53
Oanaaaaa, Cata a fost la Plachuta si la Centimeter. Nesuferitul mai trimite si poze prin mms
la 12.10.2011, 08:02
suna f interesant . de papat nu pap, dar apreciez ce ai tu acolo
la 12.10.2011, 08:09
ce bine arata
la 12.10.2011, 08:33
ce combinatie interesanta!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking