Ingrediente
- Avem nevoie de:
- 1 pachet foi de placinta
- unt topit (cca 1 pachet)
- legume de care va doriti
- carne preparata ,fiarta, coapta in cuptor, prajita etc) si maruntita (optional)
- 1 ou
- condimente, dupa gust
Mod de preparare
Eu am ales sa fac pachetelele cu legume, asa ca am renuntat la carne, si am pus mazare din conserva, porumb dulce, ciupercute si vasole verde, tot din conserva, morcov proaspat taiat in bastonase subtiri, subtiri, o ceapa mica si condimente (sare, piper, chili, pudra de marar, rozmarin, cimbru si busuioc).
Se caleste ceapa intr-o lingura ulei de masline, apoi se adauga morcovul, se lasa cateva min sa se inabuse, apoi se adauga toate celelalte legume si carnea (daca e cazul), se asezoneaza din belsug cu condimentele de mai sus (sau altele), iar la sfarsit se adauga 1 ou crud, amestecandu-se repede, repede in tigaie/wok, ca se lege compozitia. Intre timp se pregatesc foile pt. pachetele. se taie foile de placinte in jumatate, si se iau individual si se seaza pe planseta. In mijlocul unei foi astfel obtinute se pune 1 lingura amestec de legume, marginilefoitei de ung cu unt topit pt sigilare, iar apoi se ruleaza, ca la sarmale. Se prajesc rapid in muuult ulei incins, se scot pe servetele absorbante, apoi se servesc. sunt crocante si foarte gustoase.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|