Ingrediente
- 300 gr inele calamar
- 300 gr piept curcan
- 300 gr orez [ eu am pus cu bob mare ]
- 200 gr carnat chorizo picant
- 100 gr mazare verde congelata
- 100 ml ulei masline
- 1 plic condiment pentru paella cu sofran
- 1 ardei kapia rosu
- 1 ceapa alba
- 2 linguri zeama lamaie
- 2 cepe verzi
- 4 catei usturoi
- 200 gr rosii cherry
- sare
- patrunjel verde -optional
Mod de preparare
Inelele de calamari se pun la fiert 15 minute in apa cu sare putin ulei masline, ceapa alba tocata si zeama de lamaie .
Spre sfarsitul fierberii se aduga si mazarea congelata .
Carnea de curcan se spala si taie cuburi mai marisoare .
Chorizo se taie rondele .
Ceapa verde si usturoiul se feliaza si se prajesc usor . Se aduga carnea de curcan , carnatulsi ardeiul cubulete .
Se prajeste cateva minute pana pieptul de pasare se albeste .
Se aduga orezul ,sare si se prajeste usor inca 2-3 minute .
Scurgeti apa de pe inelele de calamar si adugati la orez . Se mai pune apa cat sa treaca usor peste orez .
In acest moment se pune plicul cu condiment cu sofran si se fierbe 10 minute la foc mic .
Dupa un clocot am transferat compozitia intr-o tava rotunda [ nu am avut vas special pentru paella ] . Orezul a inceput sa se infoaie .Am adugat calamarul cu mazare .
Se aranjaza frumos ingredientele deasupra, inclusiv jumatatile de rosioare [ am pus cateva rondele de ardei si ceapa verde ]
Se da la cuptor ca orezul sa se infoaie frumos si se uste putin la suprafata .
Cine doreste poate pune si patrunjel verde .
Serviti paella calda .
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|