Ingrediente
- 300 gr orez
- 1 ardei gras roșu (kapia)
- 1 ceapă albă
- 1 ceapă roșie
- 1 cârnat chorizo
- 1 l supă legume
- 1 praf șofran
- 4-5 lg mazăre boabe
- 50 ml vin alb
- ulei de măsline
- sare
- 8 creveți nedecorticati
- 1 cățel usturoi
Mod de preparare
Se pregătește la îndemână o tigaie wok.
Se pune o lingură de ulei de măsline. Se pune pe foc, la încins.
Ceapa, cățelul de usturoi și ardeiul gras se curăță, se spală și se toacă. Se pun la rumenit în wok.
Se lasă să sfârâie puțin, apoi se adaugă cârnatul tăiat rondele potrivite. Se lasă încă puțin să sfârâie și chorizo, apoi se adaugă orezul spălat. Se amestecă cu o spatulă din lemn ca să se distribuie pe întreaga suprafață. Când orezul devine sticlos, se adaugă jumătate din cantitatea de supă de legume (preferabil fierbinte). Se acoperă cu capacul și se lasă la foc potrivit.
În restul de supă se pune șofranul, se lasă câteva minute, apoi se adaugă peste orez. Se adaugă câteva linguri cu mazăre și se acoperă din nou. Se lasă până absoarbe aproape toată supa, iar la final se adaugă vinul și se mai lasă câteva minute pe foc.
Separat, se rumenesc creveții câteva minute, în puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi, tocat. Se dau deoparte și se așază peste paella (eu am preferat să îi curăț), dar se pot pune întregi.
A ieșit extrem de gustoasă și sățioasa această paella.
Să vă fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|