Paella Regala

Postat de Sylvia in Fructe de mare
12 Feb 2010 | 11325 vizualizari
Paella Regala

Este o mancare excelenta pentru iubitorii de fructe de mare. Eu o prepar sau numai cu fructe de mare sau aceasta numita regala cu pulpe inferioare de pui si fructe de mare si bucati de peste.

Ingrediente

  • pentru 3 portii de :
  • 200 grame de orez ( se poate pune si mai mult dar eu prefer sa fie mai multe fructe de mare dacat orez ) ,
  • 2 linguri ulei masline,
  • 3 pulpe inferioare de pui,
  • 10-15 creveti,
  • 300 grame inele de calamar,
  • 2 bucati de peste, eu am folosit de data asta 2 bucati de file de lup de mare ,
  • 300-400 grame de scoici,
  • o mana de fasole verde,
  • o jumatate de ardei rosu taiat cubulete,
  • sare,
  • piper,
  • 300 ml de supa de pui,
  • curcurma sau sofran si condimente speciale pentru paella ( au in compozitie piper alb,boia, sofran, anason, fenicul)

Mod de preparare

 Pregatim fructele de mare pe un platou , si carnea pe un platou pentru a le putea adauga apoi in ordinea care trebuie la gatit.

 Scoicile trebuie curatate bine si lasate minim 30de minute  in apa cu sare.

Intr-un wok punem la incins 2 linguri ulei de masline si apoi punem la calit cateva minute la foc mic falolea verde taiata marut si pulpele de pui. Dupa aceea adaugam orezul si condimentam cu curcurma si condimente pentru paella, adaugam sare si piper dupa gust si turnam 100 ml de supa de pui fierbinte. Lasam sa clocoteasca la foc mic si amestecam cu o spatula din cand in cand, adaugad daca este cazul cate putina supa fierbinte. Dupa 10 minute adaugam cubuletele de ardei si inelele de calamar. Inelele de calamar trebuie gatite in prealabil separat, se fierb la foc mic timp de 15 minute cu o lingura de ulei de masline, sare, piper si o lingura de suc de lamaie, pentru un plus de gust putem adauga si o ceapa mica.La 5 minute dupa calamar punem crevetii si du-12pa inca 5 minute scoicile si pestele, acestea nu trebuie sa stea la foc ma mult de 5 minute pentru a nu-si pierde savoarea.

Amestecam cu grija dupa ce am pus fructele de mare si lasam sa scada apa incet, la sfarsit daca mai este cazul se pot adauga condimente in functie de gust. Are un gust deosebit, cu siguranta ca voi incerca aceasta reteta in mai multe variante, cu carne de iepure si fructe de mare, cu caracatita….este o mare divesitate de variante. Daca va decideti sa incercati reteta va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella Regala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Postat de Satisfyyourcravings

Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Crevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata. Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de...

Citeste continuarea

Fructe de mare cu orez si mazare

Postat de mihaelar63

Fructe de mare  cu orez si mazare

 Curatati si spalati legumele . Ceapa si patrunjelul se toaca marunt,usturoiul se feliaza . Ardeiul rosu se taie fasii inguste [julien]. Intr-un woc incapator se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2010, 16:36
Super ! Ma innebunesti cu fructele de mare ... trebuie sa fac si eu cat mai repede ca nu mai pot de pofta
la 12.02.2010, 17:51
Ala_oancea te inteleg ca si eu sunt mare amatoare de asa ceva,nu trece o saptamana fara peste de 2 ori si ceva cu fructe de mare am pus ochii pe ceva reteta de risotto cu homar dar pe ala il cumpar congelat ca nu am nervi sa il fierb de viu
la 12.02.2010, 19:28
super, mai ai? si eu sunt fan declarat fructe de mare!
la 12.02.2010, 20:18
Mai este ca numai eu mananc
la 13.02.2010, 13:11
nu-s fan fructe de mare dar parca asa ceva as manca... in Romania n-am vazut scoici care sa ma atraga... am mancat in schimb o salata cu scoici delicioasa in Bruxelles... dar m-a si ars la buzunar

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking