Paine alba glazurata in vasul roman

Postat de nadina73 in Piine
22 Iul 2010 | 6035 vizualizari
Paine alba glazurata in vasul roman

este grozava ...............nu am cuvinte ,incercati-o cu incredere,merita

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 620 ml apa calduta
  • 2 linguri de unt topit
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1-2 lingurite de sare
  • Glazura:
  • 3 lingurite de amidon
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite de sare

Mod de preparare

Se pune faina in masina de paine apoi se pune drojdia dizolvata in apa calduta si se pune peste faina,se pune si sarea si untul topit .

Se da la programul de framantat si dopit sau se poate face la fel de bine si cu mana si apoi se lasa la crescut.

Cand aluatul a dospit se ia vasul roman(se poate pune in orice vas)se unge cu putin ulei apoi se da forma rotunda aluatului dupa care se pune in vas,eu am crestat-o putin dar nu destul de tare,se lasa la caldura sa creasca 20 minute apoi se glazureaza cu solutia de amidon. Se pune la cuptor 40-45 minute la 160 grade si inca 10 la 240,totul depinde de cuptor al meu e pe curent si difera putin.

Glazura:se amesteca amidonul cu apa si sarea si se glazureaza painea la un interval  8-10 minute,pana vi se termina glazura,dupa care se da focul mai tare 10 minute pt a se rumeni frumos

Este o paine moale ,pufoasa si foarte gustoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba glazurata in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Turte la tigaie

Postat de merisor67

Turte la tigaie

Sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si le frecam cu o lingura de lemn pana se lichefiaza. Punem 200 ml apa la incalzit, dar avem grija sa nu se incalzeasca prea tare, doar o...

Citeste continuarea

Paini hot dog de casa

Postat de ctlina

Paini hot dog de casa

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina,oul, zaharul, maiaua si sarea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2010, 01:16
ela daca tu ai dat friptura eu dau o paine foarte pufoasa si bunae calda inca abia am taiat-o
la 22.07.2010, 06:40
Nadina,arata super bine dar nu vad furculitele,revin mai tarziu cu ele dar painica ta arata foarte bine
la 22.07.2010, 08:49
fur o bucatica, mai ales daca e calda, si las furcile
la 22.07.2010, 09:48
Am pus furcile! ma pot servi!?
la 22.07.2010, 10:55

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking