Ingrediente
- 1 kg faina alba
- 620 ml apa calduta
- 2 linguri de unt topit
- 40 g drojdie proaspata
- 1-2 lingurite de sare
- Glazura:
- 3 lingurite de amidon
- 200 ml apa
- 2 lingurite de sare
Mod de preparare
Se pune faina in masina de paine apoi se pune drojdia dizolvata in apa calduta si se pune peste faina,se pune si sarea si untul topit .
Se da la programul de framantat si dopit sau se poate face la fel de bine si cu mana si apoi se lasa la crescut.
Cand aluatul a dospit se ia vasul roman(se poate pune in orice vas)se unge cu putin ulei apoi se da forma rotunda aluatului dupa care se pune in vas,eu am crestat-o putin dar nu destul de tare,se lasa la caldura sa creasca 20 minute apoi se glazureaza cu solutia de amidon. Se pune la cuptor 40-45 minute la 160 grade si inca 10 la 240,totul depinde de cuptor al meu e pe curent si difera putin.
Glazura:se amesteca amidonul cu apa si sarea si se glazureaza painea la un interval 8-10 minute,pana vi se termina glazura,dupa care se da focul mai tare 10 minute pt a se rumeni frumos
Este o paine moale ,pufoasa si foarte gustoasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba glazurata in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|