Paine alba glazurata in vasul roman

Postat de nadina73 in Piine
22 Iul 2010 | 6015 vizualizari
Paine alba glazurata in vasul roman

este grozava ...............nu am cuvinte ,incercati-o cu incredere,merita

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 620 ml apa calduta
  • 2 linguri de unt topit
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1-2 lingurite de sare
  • Glazura:
  • 3 lingurite de amidon
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite de sare

Mod de preparare

Se pune faina in masina de paine apoi se pune drojdia dizolvata in apa calduta si se pune peste faina,se pune si sarea si untul topit .

Se da la programul de framantat si dopit sau se poate face la fel de bine si cu mana si apoi se lasa la crescut.

Cand aluatul a dospit se ia vasul roman(se poate pune in orice vas)se unge cu putin ulei apoi se da forma rotunda aluatului dupa care se pune in vas,eu am crestat-o putin dar nu destul de tare,se lasa la caldura sa creasca 20 minute apoi se glazureaza cu solutia de amidon. Se pune la cuptor 40-45 minute la 160 grade si inca 10 la 240,totul depinde de cuptor al meu e pe curent si difera putin.

Glazura:se amesteca amidonul cu apa si sarea si se glazureaza painea la un interval  8-10 minute,pana vi se termina glazura,dupa care se da focul mai tare 10 minute pt a se rumeni frumos

Este o paine moale ,pufoasa si foarte gustoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba glazurata in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine integrala de casa

Postat de gospodariu

Paine integrala de casa

Intr-un bol turnati 1 pahar din apa pregatita, cubul de drojdie si 2-3 linguri de faina alba. Amestecati bine cu telul si lasati 10-15 minute. Apoi turnati restul de apa si sarea, amestecati bine....

Citeste continuarea

Paine pufoasa de casa

Postat de reisnaor_2006

Paine pufoasa de casa

         Intr-un castron punem toate ingredientele si cu ajutorul unei linguri de lemn le omogenizam.Compozitia o punem intr-o forma mai mica de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2010, 01:16
ela daca tu ai dat friptura eu dau o paine foarte pufoasa si bunae calda inca abia am taiat-o
la 22.07.2010, 06:40
Nadina,arata super bine dar nu vad furculitele,revin mai tarziu cu ele dar painica ta arata foarte bine
la 22.07.2010, 08:49
fur o bucatica, mai ales daca e calda, si las furcile
la 22.07.2010, 09:48
Am pus furcile! ma pot servi!?
la 22.07.2010, 10:55

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking