Ingrediente
- 2 lingurite de drojdie uscata instant
- 600g faina pt paine(eu am folosit faina Dobrogea si ceva mai putina faina, nu se pune toata odata)
- 125-150ml apa calduta(eu am folosit 150 ml)
- 2 oua mari
- 60ml ulei
- 60ml miere
- 1,5 lingurite sare
- Pt uns:
- 1 galbenus ou,
- mac si susan optional
Mod de preparare
- intr-un bol incapator, se amesteca 100g din faina, drojdia si apa si se da deoparte 15-20 de minute, pana compoztia dospeste
- se adauga ouale, mierea, uleiul, sarea apoi treptat faina
- se framanta un aluat vartos, dar fin (fara cocoloase)
- se lasa deoparte la loc cald pana isi dubleaza volumul
Apoi impartim aluatul in bile si impletim la alegere, eu am impletit in 3 si in 2 si lasam la crescut in tava acoperit cu folie plastic si un prosop curat, mai lasam vreo 20-30 min la crescut. ungem cu galbenus de ou si presaram seminte si dam la cuptorul preincalzit pana devine rumena si frumoasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Challah- painica evreiasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (46)
|