Ingrediente
- 450 ml apa calduta
- 10 gr drojdie uscat granulata Pakmaia din maia activa
- 350 faina dietetica din macinis integral
- 200 gr faina semi alba tip 650
- 150 fulgi de ovaz
- 2 lingurite ulei de rapita
- 2 lingurite rase de sare
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare
- Se pune, pentru inceput, in cuva masinii de paine apa calduta, drojdia, zaharul si uleiul.
- Se continua cu fainurile si sarea .
- Setati masina de paine pe programul nr.16 -de framantare si dospire .
- Acest program dureaza 75 minute .
- Scoateti aluatul pe o planseta de silicon si il framntati din nou usor .
- Eu am facut un sul pe care l-am impletit in doua si l-am pus intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si pudrata cu faina .
- Se lasa ca aluatul sa isi dubleze din nou volumul .
- Aici eu m-am grabit putin si cred ca din aceasta cauza miezul painii a iesit usor umed .
- Se unge painea cu o pensula si putin lapte si se presara fulgi de ovaz pentru aspect .
- Coaceti painea timp de o ora .Primele 10 minute la 210 grade , apoi se reduce temperatura la 180.
- Prefer painea mai bine coajta cu coaja crocanta .
- Daca doriti o paine cu coaja mai moale ,reduceti timpul de coacere .
- Painea se scoate din tava si se pune la racit pe un gratar de inox .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina de macinis grau integral si fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|