Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt)

Postat de Toamna07 in Piine
7 Oct 2013 | 3858 vizualizari
Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt)

Am copt paine in casa de nenumarate ori,dar nicio reteta nu mi-a placut mai mult decat asta. Trebuie sa va o impartasesc, pentru ca si dvs. sa va puteti bucura de cea mai pufoasa paine si mai facila modalitate de a o coace.

Ingrediente

Ingrediente pentru o paine de 1 kg :

  • 400 g faina pentru paine
  • 100 g faina graham
  • 100 g fulgi de secara
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingura de miere
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare

Se rastoarna fainurile intr-un bol si se amesteca cu drojdia si sarea.
Se adauga apa ,uleiul si mierea . Se amesteca pana se obtine un aluat moale.Adaugam fulgii de secara.
Rasturnam aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantam 10 minute.Merita sa alocati atata timp, deoarece eforturile va vor fi rasplatite cu o paine pufoasa !:)
! Sa nu mai adaugati faina : un aluat umed este mai bun decat unul uscat,care,prin coacere,va dobandi o textura dura;asa ca daca va displace ca aluatul se lipeste de maini ,ungeti-l cu un strop de ulei.
Rasturnam aluatul transpirat :) intr-o tava mare de cozonac,unsa cu ulei si se acopera cu folie alimentara.O dam intr-un loc calduros,pana ce aluatul umple forma,cam una-doua ore.
Se desopera tava si se coace painea la cuptor preincalzit la 200 de grade - 35-40 de minute pana ce prinde o culoare aurie.
Daca o ciocanim si suna a gol,este coapta !

Pofta buna la paine calda si sanatoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paine de casa cu seminte de in si tarate de grau

Postat de katty

Paine de casa cu seminte de in si tarate de grau

Cernem intr-un castron faina de grau. Adaugam faina de secara si taratele si amestecam. Intr-un castronel punem semintele de in si turnam peste ele apa clocotita. Le acoperim si le lasam pana...

Citeste continuarea

Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei

Postat de simona72

Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Dupa framantare am lasat aluatul la dospit 15 minute.  Am intins aluatul cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2013, 18:32
la 07.10.2013, 18:33
Foarte sanatoasa
la 07.10.2013, 18:39
as manca-o goala
la 07.10.2013, 18:44
imbracata fireste )
la 07.10.2013, 18:47
buna painica

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking