Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt)

Postat de Toamna07 in Piine
7 Oct 2013 | 3862 vizualizari
Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt)

Am copt paine in casa de nenumarate ori,dar nicio reteta nu mi-a placut mai mult decat asta. Trebuie sa va o impartasesc, pentru ca si dvs. sa va puteti bucura de cea mai pufoasa paine si mai facila modalitate de a o coace.

Ingrediente

Ingrediente pentru o paine de 1 kg :

  • 400 g faina pentru paine
  • 100 g faina graham
  • 100 g fulgi de secara
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingura de miere
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare

Se rastoarna fainurile intr-un bol si se amesteca cu drojdia si sarea.
Se adauga apa ,uleiul si mierea . Se amesteca pana se obtine un aluat moale.Adaugam fulgii de secara.
Rasturnam aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantam 10 minute.Merita sa alocati atata timp, deoarece eforturile va vor fi rasplatite cu o paine pufoasa !:)
! Sa nu mai adaugati faina : un aluat umed este mai bun decat unul uscat,care,prin coacere,va dobandi o textura dura;asa ca daca va displace ca aluatul se lipeste de maini ,ungeti-l cu un strop de ulei.
Rasturnam aluatul transpirat :) intr-o tava mare de cozonac,unsa cu ulei si se acopera cu folie alimentara.O dam intr-un loc calduros,pana ce aluatul umple forma,cam una-doua ore.
Se desopera tava si se coace painea la cuptor preincalzit la 200 de grade - 35-40 de minute pana ce prinde o culoare aurie.
Daca o ciocanim si suna a gol,este coapta !

Pofta buna la paine calda si sanatoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Focaccia cu masline negre

Postat de mirela0911

Focaccia cu masline negre

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, drojdia si zaharul, apoi se toarna apa calduta. Se amesteca la inceput cu o lingura apoi se trece la framantatul cu mana. La final se adauga uleiul si...

Citeste continuarea

Paine impletita cu mac

Postat de xana

Paine impletita cu mac

Dizolvam drojdia in 3-4 linguri de lapre caldut, adaudam o lingura rasa din cantitatea de faina si amestecam. Lasam acoperit pana incepe a face spuma, cca 10 minute. Faina o punem intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2013, 18:32
la 07.10.2013, 18:33
Foarte sanatoasa
la 07.10.2013, 18:39
as manca-o goala
la 07.10.2013, 18:44
imbracata fireste )
la 07.10.2013, 18:47
buna painica

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking