Paine cu sofran si maghiran

Postat de Brindusa in Piine
5 Feb 2011 | 4310 vizualizari
Paine cu sofran si maghiran

O paine foarte pufoasa si aromata, numai buna sa intinzi niste unt pe ea

Ingrediente

  • 500 g faina pentru paine + 2 linguri + faina pentru framantat
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g unt topit si racorit
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 plic sofran de la Kotanyi
  • 1/2 lingurita maghiran uscat

Mod de preparare

Intr-o canuta amesteca sofranul cu 2 linguri de lapte. Lasa deoparte

Amesteca laptele cu zaharul si drojdia. Amesteca si lasa cam 5 minute, pana ce incepe sa se umfle

Pune intr-un castron mare: faina, sarea, untul si drojdia. Amesteca cu o lingura pana ce nu se mai poate amesteca.

Pune coca pe o suprafata curata si incepe sa framanti. Te poti ajuta de putina faina ca sa nu se lipeasca de maini. Framanta pana ce coca devine elastica si matasoasa.

Pune coca in castronul presarat cu faina si acopera cu un prosop curat.  Lasa sa creasca 45 minute, sau pana ce coca se dubleaza

Scoate coca din castron si imparte-o in doua. 

Intr-o jumatate de coca pune laptele cu sofran. Adauga cele 2 linguri de faina si amesteca pana ce coca e omogena. Formeaza din ea un sul lung cat tava de copt.

In a doua jumatate de coca pune maghiranul si framanta incet, pana ce acesta e incorporat bine. 

Fa din coca un sul lung cat tava.

Impleteste cele doua suluri de coca si pune-le in tava presarata cu putina faina

Acopera tava cu un prosop curat si lasa sa creasca 45 minute.

In timpul acesta incalzeste cuptorul la temperatura foarte mare.

Pune tava in cuptor, da focul mai mic si coace 30 - 45 minute. 

Scoate painea pe un gratar si unge coaja cu apa rece (cu o pensula)

Acopera painea cu un prosop si lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu sofran si maghiran" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crutoane aromate

Postat de merisor67

Crutoane aromate

Tăiem feliile de pâine în cubulețe. Așezăm feliile de pâine, una peste alta, le tăiem în trei fâșii, apoi tăiem fâșiile în câte trei...

Citeste continuarea

Paine de secara

Postat de Ksenya

Paine de secara

Maiaua- starter o amestecam cu apa ,apoi treptat adaugam faina  acoperim cu un prosop si lasam la temperatura camerei 12 ore. Eu am activat-o seara, pana a 2-a zi. Atentie! Recipientul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2011, 15:41
ce bine arata
la 05.02.2011, 17:57
buna buna
la 05.02.2011, 18:02
la 05.02.2011, 20:04
Extraordinar arata!!!
la 05.02.2011, 22:05
multumesc

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking