Paine de casa

Postat de mada91 in Piine
18 Dec 2013 | 3369 vizualizari
Paine de casa

Atat de buna, atat de bine miroase!

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 150 ml lapte caldut
  • 150 ml apa caduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

1.Pentru inceput dizolvam drojdia in laptele incalzit si dam deoparte.

2.Adaugam faina intr-un lighenas, facem o gaura in mijloc si adaugam sarea si zaharul.

3.Mai apoi adaugam alternativ apa si laptele in care am dizolvat drojdia si framantam; spre final adaugam uleiul pentru a ne 'ajuta' sa-l framantam mai usor.

4.Framantam mult si bine pana se formeaza un aluat nelipicios, acoperim cu un prosop curat si dam la dospit pana isi dubleaza volumul (cca. o ora)

5.Tapetam tava cu unt, modelam aluatul dupa bunul plac si dam la cuptorul incins in prealalbil cca 25 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Postat de Constelatialeu

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Iata cum se prepara aceasta Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata Am folosit robotul sa mearga treaba mai repede, desi imi place foarte mult sa simt aluaturile la mana...

Citeste continuarea

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Postat de katty

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2013, 11:49
painea de casa este cea mai buna
la 18.12.2013, 12:16
asa este
la 18.12.2013, 12:21
buna
la 18.12.2013, 12:23
:*
la 18.12.2013, 12:38
foarte buna

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking