Ingrediente
- 200 ml. apa
- 20g. drojdie proaspata
- 2 linguri ulei condimentat cu usturoi si ardei iute
- 1 lingura ulei cu rozmarin
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar 400-450 g. faina
Mod de preparare
Intr-un castron am frecat drojdia cu zaharul si sarea pana a devenit lichida.
Apa calda se toarna usor si si se amesteca bine cu drojdia,uleiu condimentat si faina.
Faina se adauga cate putin pentru a nu se forma cocoloase.
Se framanta un aluat nu foarte tare.
Aluatul se lasa la dospit circa o ora.
Din aluatul obtinut se formeaza chifle sau dupa dorinta se poate pune in forme.
Se da la cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor deasupra.
Cand scot painea din coptor o pun intr-un prosop curat si o acopar, lasand-o sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa usor picanta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|