Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare

Postat de DinDragostePentruGatit in Piine
9 Feb 2013 | 5184 vizualizari
Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare

Un alt tip de pâine fără frământare, din făină albă de grâu şi de secară, cu tărâţe de grâu şi seminte de in.

Ingrediente

  • 370 g făină albă de grâu;
  • 220 g făină de secară;
  • 2 lg tărâţe de grâu;
  • 2 lg seminţe de in;
  • 25 g drojdie proaspătă;
  • 3 lg ulei de măsline;
  • 500 mL apă caldă;
  • 1 lg rasă de zahăr;
  • 1 lgţ cu vârf sare.

Mod de preparare

Se cântăresc tipurile de făină. Se amestecă cu tărâţa de grâu şi seminţele de in. 

Se pregăteşte maiaua:

- drojdia se aduce în stare fluidă cu puţină apă călduţă, o lg zahăr şi 2-3 lg făină - se obţine o pastă de consistenţa smântânii; apa şi făina se iau din cantităţile iniţiale.

- se pune maiaua la loc cald, fără curenţi de aer rece, pentru circa 10 minute, în acest timp îşi măreşte volumul vizibil. 

Peste amestecul de făină şi seminţe, se toarnă maiaua, sa adaugă sarea şi uleiul de măsline. Se amestecă cu o lingură, se toarnă apa calduţă, câte puţin.

Se obţine un aluat lipicios. 

Se pune în vasul ce urmează a fi pus în cuptor se presară făină albă de grâu deasupra, se acoperă cu un şervet curat şi se pune la loc cald, pentru circa 2 ore. 

După acest timp, se pune tava în cuptor, pentru 35-40 minute, la 170 grade Celsius.

Pâinea se taie după ce s-a răcit complet. 

Spor la brutărit!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle din faina integrala

Postat de mirela0911

Chifle din faina integrala

Intr-un bol se pun cele doua tipuri de faina, sarea si drojdia uscata. Se amesteca bine, apoi se toarna uleiul si apa calduta, amestecand pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru...

Citeste continuarea

Paini hot dog de casa

Postat de ctlina

Paini hot dog de casa

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina,oul, zaharul, maiaua si sarea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2013, 11:16
la 09.02.2013, 11:16
Buna, foarte buna! Si ce bine arata!
la 09.02.2013, 11:17
Ce bine arată!
la 09.02.2013, 11:20
ce frumoasa e painica ta!
la 09.02.2013, 11:21
buna tare , ne deschidem brutarie Zoia ?

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking