Paine dulce de casa

Postat de iri_love in Piine
19 Mar 2012 | 4064 vizualizari
Paine dulce de casa

....de ce dulce pentru ca am uitat ca am pus in maia 2 lingurite de zahar si am ma pus si in aluat inca o lingura....sa nu credeti ca a iesti dulce ca la gogosi dar a iesit asa de gustoasa ca de acum asa am s-o prepar pentru ca nici nu a mai apucat sa se raceasca si sa si terminat.

Ingrediente

  • un cub drojdie
  • 2 lingurite de zahar+o lingura de zahar
  • un ou
  • un pahar de lapte (200ml)
  • 3 linguri de ulei
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim o mai din drojdie,2 lingurite de zahar,o cana de apa calde si 4 linguri de faina. dupa ce maiaua a crescut ,o adaugam peste faina care a fost cernuta , apoi adaugam oul,laptele si uleiul dupa care framantam un aluat elastic care il lasam la crescut la un loc calduros si bine acoperit. Ungem un vas din teflon sub forma de coronita si il ungem cu un pic de ulei si asezam aluatul in forma. Il lasam la crescut in forma si apoi dam painea la cuptor care a fost bine incins. Se lasa cam 45 de minute. mie mia crescut foarte frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine dulce de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina

Postat de simona72

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina

Pentru ca am folosit legume doar pentru o persoana, am folosit o tigaie mica din fonta. Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei. Cand devine sticloasa, se adauga usturoiul taiat...

Citeste continuarea

Chiftelute imbracate in susan la cuptor

Postat de Valclaudia

Chiftelute imbracate in susan la cuptor

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Carnea tocata se pune intr-un castron, adaugam apoi ouale, usturoiul pisat, painea inmuiata in apa rece si stoarsa bine, 1 lingurita boia, sare, piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2012, 17:30
buna
la 19.03.2012, 18:21
frumoasa painica
la 19.03.2012, 18:24
ce buna si eu din greseala am facut cu prea mult zahar dar mia placut asa de mult ca acum gresesc mereu
la 19.03.2012, 18:32
painica calda vreau si eu!
la 19.03.2012, 18:43
buna buna

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking