Paine fara drojdie cu iaurt si smantana

Postat de CookieMonster in Piine
6 Sep 2013 | 5515 vizualizari
Paine fara drojdie cu iaurt si smantana

M-am uitat in curtea Xandrinnei si am vazut si acesta reteta minunta pe care nu m-am abtinut sa o pun in practica. Nici nu am apucat sa o scot bine din cuptor ca au venit oamenii de pe afara - sotul si tata- invitati de mirosul de paine ( ca in reclame :) )

Ingrediente

  • 125 g iaurt
  • 125 g smantana slaba
  • 1 ou
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

1.Amestecam faina cu praful de copt si o cernem intr-un castron.

2. Batem bine oul cu sarea, zaharul, smantana si iaurtul si le punem in mijlocul fainii. Amestecam pana obtinem un aluat moale, omogen si un pic lipicios.

3. Punem aluatul intr-o tava de paine tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 170 C timp de 30 - 35 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara drojdie cu iaurt si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine impletita in trei corzi

Postat de RODIMUR

Paine impletita in trei corzi

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară...

Citeste continuarea

Chifle cu iaurt si susan

Postat de rocsi_1612

Chifle cu iaurt si susan

Drojdia o amestecam cu zaharul si o lasam 10 minute la odihnit. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, uleiul si drojdia, apoi iaurtul, care trebuie sa fie la temperatura camerei,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2013, 12:18
Super
la 06.09.2013, 12:18
Ce-mi plac painicile de casa!!
la 06.09.2013, 12:21
ce painica buna
la 06.09.2013, 12:22
Ce buna!!! Trebuie sa invat si eu sa fac
la 06.09.2013, 12:23
foarte buna!!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking