Paine-Floare cu varza acra

Postat de madi_marin in Piine
12 Mar 2010 | 7357 vizualizari
Paine-Floare cu varza acra

Ingrediente

  • 300 g varza murata tocata fin
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1 cescuta suc de rosii
  • cimbru
  • marar
  • piper
  • sare
  • ulei

Pentru painica:

  • 360 ml apa calduta
  • 2 lingurite de sare
  • 620 g faina
  • 2 lingurite de drojdie uscata
  • 1 ou + boia dulce pentru uns
  • mac
  • susan

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele pentru painica ( mai putin oul, boiaua, macul si susanul) in masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire.

Intre timp se prepara varza: ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se pun la calit in putin ulei , apoi se adauga varza tocata marunt si se lasa sa fiarba cu putin apa pana ce e gata. Se mai pune apa din cand in cand apoi se lasa sa scada bine. Se adauga si sucul de rosii si condimentele.Cand e gata se da la racit.

Din aluat se fac 3 bile mai mari si 4 mai mici. Se intind pe rand pe masa infainata, se pune pe fiecare varza, se ruleaza si apoi se strange ruloul ca un melc. Asa se procedeaza cu toate bilele de aluat. Se pun sub forma de floare intr-un vas mai inalt tapetat cu hartie de copt. Se mai lasa sa creasca in vas cam 30 de minute, apoi se unge cu oul batut cu boia dulce si se presara cu mac si susan. Se coace la foc potrivit spre mic pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine-Floare cu varza acra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale de post

Postat de Anamaria7

Sarmale de post

Varza se curata de cotoare, se separa foile pentru sarmale de restul foilor. Acestea din urma se taie subtiiiiiire (ca altfel zice mama ca nu e frumoos :P). Pentru umplutura, soia se...

Citeste continuarea

Carnati cu muraturi si varza acra

Postat de Dya

Carnati cu muraturi si varza acra

Carnatii preparati si uscati in prealabil, se prajesc, la foc potrivit, intr-o tigaie acoperita cu un capac. Se intorc pe ambele parti pentru a se patrunde uniform. Se servesc calzi, cu un pui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2010, 21:40
foarte fain madi
la 12.03.2010, 21:44
multumesc, rivka....
la 12.03.2010, 21:45
e super! felicitari!
la 12.03.2010, 21:53
Super! o trec la favorite, trebuie sa fac
la 12.03.2010, 21:54
foarte buna idee. o sa fac si eu, dar cu varza dulce, ca nu-mi place asta acra

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking