Paine impletita, cu chimen

Postat de Patricia_Iordache_79 in Piine
27 Iul 2013 | 4450 vizualizari
Paine impletita, cu chimen

Imi place foarte mult sa fac paine in casa. De aceasta data m-am gandit sa ma joc putin cu aluatul si am facut o paine impletita.

Ingrediente

  • Cantitati pentru o paine:
  • 500 gr. faina alba tip 450;
  • 250 ml. lapte caldut;
  • 6 linguri cu ulei;
  • 1 lingurita cu zahar;
  • 1 lingurita rasa cu sare;
  • 1 cubulet de drojdie (25 gr.);
  • 2 lingurite cu chimen;
  • 1 ou (pentru uns painea);

Mod de preparare

Intr-un castron incapator, punem faina, facem o scobitura in mijloc si adaugam laptele caldut, drojdia si zaharul. Amestecam usor, pana se dizolva drojdia. 
Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica.

Potrivim de sare.

Ungem un vas cu ulei si punem aluatul, o acoperim cu un prosop si o punem la loc ferit de curent si aer rece. Las aluatul la crescut 30-45 minute.

Framantam din noua aluatul, pentru a scoate aerul din el, il impartim in 3 si formam 3 suluri pe care le impletim.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si asezam aluatul impletit. Il acoperim din nou cu un prosop si il lasam alte 20 minute sa creasca.

Ungem aluatul cu ou batut si presaram chimen.

Punem tava la cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 30-45 min. pana ce painea capata o culoare rumena.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita, cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine impletita cu seminte

Postat de RuxyRux

Paine impletita cu seminte

Macinam semintele de in, chimen si floarea soarelui. Eu am folosit rasnita de cafea. Cernem faina in vasul de framantat, punem semintele rasnite, drojdia, zaharul, sarea si adaugand putina apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2013, 16:56
WOW WOW WOW ... Am trecut-o la favorite sa vedem mie ce-mi iese
la 27.07.2013, 16:58
Andreea, sa stii ca-i suuuper usor de facut!Rezultat garantat!
la 27.07.2013, 16:58
Tare frumoasa ti-a iesit si-mi place mult cu chimen!!
la 27.07.2013, 16:59
cea mai buna este painea de casa! a iesit tare frumos
la 27.07.2013, 17:01
Minunata

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking