Ingrediente
- Pentru -1 kg. de paine
- 3 pliculete de drojdie uscata sau 45g drojdie proaspata,
- 750g faina alba la temperatura camerii
- 1 lingurita de zahar,
- 2 lingurite de sare si putin ulei de masline.
- 350 ml apa calduta,
- Mac optionat (pentru decor sau susan cum doriti)
Mod de preparare
Amestec drojdia cu apa si zaharul, dupa care o torn in vasul cu faina,sarea si restul de apa.Le amestec putin si las pret de 20 de minute sa crasca.Iarasi o mai framant 20 de minute. Il framant intr-o singura directie ca la cozonac.
Se da o forma la paine,eu am facut 2 modele.Am folosit o tava de cuptor intinsa si am pus hartie pergament. Am presarat mac pentru decor si am lasat-o la dospit in tava 20 de minute.
Am bagat panitele la cuptorul normal. Am facut proba cu scobitoarea pentru a verifica daca este bine facuta pana la talpa..... Si gata.
Temperatura la cuptor sa fie cam 220 C -230C foate bine incins.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|