Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia

Postat de mihaelar63 in Piine
29 Noi 2021 | 2700 vizualizari
Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia

   Cea mai buna piine este cea preparata in casa !!! Am framantat un aluat de paine din care am preparat o painica . Dintr-o parte de aluat am intins o focaccia si am rezolvat cina .

Ingrediente

  • 150 gr faina integrala
  • 100 gr fulgi ovaz
  • 50 gr faina alba
  • 640 ml apa
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • Pt focaccia : 200 gr carnat de casa +2 rosii +50 ml ulei masline + ierburi italiene + verdeata

Mod de preparare

  1.  Apa calduta se amesteca cu drojdia proaspata, zahar si doua linguri de faina.
  2. Eu am folosit pentru framantat masina de paine Tefal .
  3.  Am lasat 10 minute sa se activeze drojdia si apoi am pus uleiul , fainurile si sarea.
  4.  Am setat programul 16 de framntare si dospire .
  5.  In acest program  ce dureaza 75 minute ,aluatul dupa framntare , rramne la o temperatura mica constanta si creste frumos .
  6. Am uns o tava cu putin ulei si am luat o mana buna de aluat [ aprox 350 gr ] pe care l-am intins in strat foarte subtire .
  7.  Am condimentat cu ierburi italiene , am distribuit in mod egal rosiile taiate si carnatul taiat rondele .
  8. Am mai sarat  si am stropit generos cu ulei d emasline .
  9.  Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C  pana se rumeneste si prinde o crusta frumosa .  Dupa 5 minute se scade temperatura la 180 grade  C .
  10. Restul de aluat  se pune in vasul dreptrunghiular CrocPot [ care a fost uns cu putin ulei ] .
  11.  Lasati aluatul sa mai creasca cam 20 minute .
  12.  Se da ala cuptor ul care este deja incalzit .Coaceti  cam 40-50 minute .
  13.  Intre timp focaccia se scoate din cuptor si se serveste calda dar este buna si rece .
  14. Painea dupa coacere se pune pentru racire pe un gratar de inox .
  15.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

Postat de gospodariu

Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

Se framanta un aluat ca de paine.Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata , sarea , zaharul ,iar apoi se adauga apa calduta si uleiul de masline.Se framanta ,apoi se lasa la...

Citeste continuarea

Paine alba impletita

Postat de Irina

Paine alba impletita

Am incalzit intai cuptorul la 200 grade. Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate, adica faina, sarea, drojdia. Laptele l-am incalzit nitel, l-am adaugat in vas, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2021, 17:52
la 29.11.2021, 18:48
Foarte faina!
la 29.11.2021, 18:50
Ce bunatati!
la 29.11.2021, 19:29
Buna!
la 29.11.2021, 20:05
Paine calda vreau si eu!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking